MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Szeretetben, megbecsülésben – az időseket köszöntötték
Az Idősek Világnapjához kapcsolódóan köszöntötte Hévíz ezüst korú lakóit az önkormányzat nevében Papp Gábor polgármester.

A sportcsarnokban tartott ünnepségre sokan fogadták el a város meghívását, az időseket vendéglátással és mûsorral is köszöntötték, utóbbin az „örök kedvencek”, Voith Ági és Bodrogi Gyula léptek fel, hatalmas sikert aratva.

  • A közmondás úgy tartja: minden társadalmat az minősít, hogy miként bánik öregjeivel. Ami hazánkat illeti, elmondható: megkülönböztetett figyelemmel foglalkoznak az időseket érintő döntésekkel. A jelenlegi kormány sok vállalást tett a nyugdíjasoknak, és ezeket teljesítette is. A nyugdíjak vásárlóértékének megőrzése megvalósult, ahogyan az infláció feletti nyugdíjemelés is. A rezsicsökkentés ugyancsak jelentősen segíti a nyugdíjasokat; az új büntető törvénykönyv szintén védi az időseket, hiszen minősített esetté nyilvánította az ő sérelmükre elkövetett rablást, bántalmazást, kifosztást és csalást – hangsúlyozta köszöntőjében Papp Gábor polgármester, hozzátéve: az idősekért tenni azonban nemcsak kormányzati feladat, hanem a települési önkormányzatoknak is kiemelt kötelességük.

 

 

 

  • Önkormányzatunk is számos intézkedéssel igyekszik megkönnyíteni a városban élő idősek és családjaik helyzetét. A közelmúltban adhattuk át a Teréz Anya szociális intézmény kertjét, mely azok számára nyújt pihenési, feltöltődési lehetőséget, akiknek hozzátartozói nem tudják otthoni környezetben ellátni idős családtagjaikat. Akiknek megadatott a lehetőség, hogy saját lakóházukban éljék idős napjaikat, ugyancsak lehetőséget adtunk és adunk a jövőben is arra, hogy önkormányzati segítséggel szépíthessék kertjeiket. Hatalmas előrelépés lesz Hévíz életében a belső közlekedés átalakítása, mely a reményeink szerint az Önök életét, közlekedési lehetőségeit is jelentős mértékben megkönnyíti. Önkormányzatunk pályázati támogatással kiépítheti a helyi közlekedés feltételeit, azaz helyi járatú buszokat is indíthat a jövőben a város területén belül. Ezzel egy réges-régi álma valósult meg Hévíznek, s büszke vagyok arra, hogy sikert érhettünk el abban, hogy az álom valóra válhat. Az önkormányzat az Önök családjaira is kiemelt figyelmet fordít; sokat tettünk azért, hogy az Önök unokái szép és biztonságos környezetben kapcsolódhassanak ki. Megújítottuk és minden tekintetben biztonságossá tettük játszótereinket, focipályáinkon, valamint a skate pályán ugyancsak teljes biztonságban, önfeledten játszhatnak a gyerekeink.

 

 

  • Bízom benne, hogy Önök sem mondanak le az aktív kikapcsolódás örömeiről. Senior játszóterünk például ehhez biztosítja a feltételeket, túraútjaink, kerékpárútjaink ugyancsak lehetőséget adnak arra, hogy Hévíz csodálatos környezetében Önök is feltöltődhessenek – sorolta az idősebb korosztályt jelentősen érintő intézkedéseket Papp Gábor.

 

Hangsúlyozta ugyanakkor: a világi dolgoknál sokkal fontosabb, hogy valódi szeretettel, megbecsüléssel közeledjünk egymáshoz. S hogy ez ne csupán szavak, mondatok szintjén valósuljon meg, és ne is csupán az év egyetlen, erre kijelölt napján.