MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Szerető és gondoskodó közösségben
Az Idősek Világnapja alkalmából köszöntötte Hévíz városvezetése a településen élő időskorúakat szeptember 30-án.

Az ünnepi díszbe öltöztetett sportcsarnokban fehér asztalok mellé várták az ezüstkorúakat, akiknek nemcsak finom vacsorával, de mûsorral is kedveskedtek, melyen a hévízi óvodások léptek fel, valamint citerazene és a Hévíz Színpad összeállítása is szórakoztatta a sportcsarnokot megtöltő közönséget.

A város idős lakóit Papp Gábor polgármester köszöntötte.

  • Az idős kor az életünk egyik legfontosabb szakasza kell, hogy legyen. Önök végigdolgozták és végigharcolták az életüket, hivatást töltöttek be, családot alapítottak, otthont építettek, gyermekeket neveltek és taníttattak. Emellett gondot viseltek idős szüleikre, és most Önök értek el abba a korba, amikor szeretnének kicsit megpihenni, szerető és gondoskodó közösségben élni, egészségügyi, lelki és anyagi biztonságbab – mondta.

A polgármester rámutatott: Hévíz vezetése több intézkedéssel is segítette és segíteni kívánja a városban élő időseit. Az alapellátások biztosítása mellett ez évben kiemelt támogatást biztosított az önkormányzat a történelmi egyházaknak, a lelki élet gondozóinak. Olyan szakköröket indítottak a városban, melyek az idősek számára is igényes kikapcsolódási lehetőséget tudnak biztosítani. Emellett - hangsúlyozta – a város törekszik arra, hogy a fiatalokat, a fiatal felnőtteket itthon tartsa, hogy a város alkalmassá váljon a több generációs együttélésre.

  • Soha ne gondoljanak arra, hogy idős korukra nem ugyanolyan hasznos tagjai a társadalmunknak, mint az aktív generáció. Szükségünk van Önökre, hogy életükkel, lelki, szellemi értékeikkel példát állítsanak gyermekeink elé. Nekünk pedig meg kell látnunk azt, hogy Önöknek miben van ránk szükségük – fogalmazott Papp Gábor.

 

 

Nézze meg galériánkat!

 

Cimkék

polgármester