MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Szívsebészek találkozója
Hévízen tartja szakmai találkozóját a Magyar Szívsebészeti Társaság. A 19. alkalommal megtartott kongresszus rendezésének lehetőségét ez évben a Zalaegerszegi Szívsebészeti Osztály kapta meg.

A kongresszus résztvevőit a Panoráma Hotelben Papp Gábor polgármester köszöntötte, aki a szakemberek között üdvözölhette régi kedves barátjaként dr. Papp Lajos szívsebész professzort is, valamint az egerszegi osztály vezetőjét, dr. Alotti Nasrit.

A polgármester hangsúlyozta: Zala megye a hazai szívsebészetben meghatározó szerepet tölt be. 1994-ben a dunántúli régióban elsőként Zalaegerszegen jött létre szívsebészeti létrejött osztály, melynek azóta is meghatározó szerepe van a magyarországi felnőtt szívsebészet életében.  

  • Hévíz gyógyhatású tava ugyan éppen a szívbetegséggel küzdőknek nem tud gyógyulást kínálni, de városunk rengeteg beteg embert fogad, így mi is tudjuk, mit jelent beteget gyógyítani, mit jelent nap mint nap megküzdeni egy-egy apró eredményért is. Hévíz maga is élen jár a gyógyászat terén számos terápiájával, gyógyászati eljárások feltalálásával és Európában is elfogadott, használt, közkedvelt alkalmazásával – mondta.

A szívsebészet, az e területen alkalmazott mûtéti és egyéb gyógyítási eljárások ma már olyan magas szinten vannak, amilyet évtizedekkel ezelőtt még elképzelni sem tudtunk. Eredmény azonban éppen az e területen dolgozó szakemberek kitartó munkájának, kutatásainak eredményével érhető el.

A kongresszuson éppen az elért eredményekről tájékozódhatnak a résztvevők, illetve lehetőség nyílik a szakmai tapasztalatok megvitatására is.