MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Szívultrahang-diagnosztika a Reumakórházban
A köztudat Hévíz nevét általában a mozgásszervi betegségek gyógyításával kapcsolja össze. A reumatikus panaszokon kívül azonban számtalan más egészségügyi problémát is eredményesen kezelnek a Szent András Reumakórházban, ahol az igényekhez igazodva nemrég egy új, szívultrahang-diagnosztikai készüléket is üzembe helyeztek.

- A reumatológiai betegségeknek igen gyakran egyik tünete a szív- és érrendszeri elváltozás, de a kezelések kockázata is lehet valamilyen szív- és érrendszeri betegség vagy éppen a magas vérnyomás. Mindezek együttesen indokolták, hogy egy olyan országos szerepkörû intézmény, mint a Szent András Reumakórház egy megfelelő diagnosztikai eszközzel rendelkezzék. Korábbi, a klasszikus belgyógyászati vizsgálatokra alkalmas készülékünk meghibásodott, s az új beszerzésénél már követelménynek tekintettük, hogy alkalmas legyen a szívultrahangos vizsgálatokra is – ismertette az előzményeket Dr. Szekeres László, orvos-igazgató.
Az új gép segítségével elsősorban a szívizom betegségeit észlelik, de jól láthatók a már lezajlott infarktus vagy szívizomgyulladás okozta utótünetek. Alkalmas továbbá a billentyûbetegségek és a szívburok eltéréseinek felderítésére is.
-A készülék ugyanúgy, mint a hasi ultrahang ultrahangnyalábokat bocsát ki, s a vizsgálat a beteg számára teljesen fájdalommentes. Kiválóan lehet látni a szívizom struktúráját, a billentyûket, illetve más betegségekre is lehet belőle következtetni. Igény is van a betegek részéről a vizsgálatra, s mi jelenleg heti két alkalommal, előjegyzéssel általában nyolc- tíz főt tudunk fogadni – mondta Dr. Bondor Gyula, adjunktus.
- Ez a diagnosztikai rendszer lehetőséget ad számunkra, hogy sokkal pontosabban tudjunk fogalmazni a javallatok és az ellenjavallatok tekintetében, de ne felejtsük el azt sem, hogy ennek a fejlesztésnek köszönhetően a város és a kistérség járóbeteg ellátásához is még nagyobb mértékben tud hozzájárulni a Szent András Reumakórház – vélekedett az orvos-igazgató.

(Forrás: HÉVÍZI TV)