MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Folytatódtak az egyeztetések a zöldhatósággal
Városunk önkormányzata és a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség a közelmúltban írt alá együttmûködési megállapodást a Hévízi-tó védelmét illetően szorosabb együttmûködés kialakításának céljával.

A két fél közötti folyamatos kapcsolattartás megvalósítása érdekében a felügyelőség és az önkormányzat évente két alkalommal értékeli a felek kapcsolatát és meghatározza a jövőbeni feladatokat. Az első közös értékelésre szeptember 4-én került sor a Városházán.

A megbeszélést követő sajtótájékoztatón Rábai József környezetvédelemért felelős alpolgármester elmondta: a megbeszélés egyik központi témája az elfolyó víz hasznosítása, valamint a vízkivételek kérdése volt. Utóbbi kapcsán leszögezték: az önkormányzat továbbra is elősegíti, hogy a vízkivételek az engedélyezett kereteken belül maradjanak, nem támogatják azonban, hogy Hévízen bárki a termálvizet vagy a talajhőt energetikai célból hasznosítsa. Emellett megállapodtak a felek abban, hogy a jövőben Hévíz városa ügyfélként vesz részt a Hévízi-tavat érintő zöldhatósági eljárásokban.

Papp Gábor polgármester a közlekedési fejlesztéseket érintő kérdésekről számolt be a sajtó képviselői előtt.  Rámutatott: az önkormányzat kiemelt feladata a buszpályaudvar áthelyezése, melyet a jövő évben szeretnének megvalósítani. Megoldásra vár az elkerülő út nemesbüki leágazásának kiépítése, egyelőre azonban minisztériumi szinten folyik az egyeztetés az építkezésről, mivel az út egy szakasza lápnak minősített területet érint.

Bencsics Attila azt hangsúlyozta: a vízkivételek esetében a gyógyászati, és nem a wellness célú felhasználást kell előtérbe helyezni.