MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Születésnap a piacon
Fennállásának első évfordulóját ünnepelhette március 1-én a hévízi termelői piac. Az árusok tortával, süteménnyel, üdítővel, pezsgővel készültek a jeles eseményre, volta, aki fánkot sütött, de akadt olyan néni is, aki negyven csirkecombot készített fel erre az alkalomra. Az árusok természetesen vevőikkel is megosztották örömüket, őket is kínálgatva az említett „születésnapi portékákkal”.

Az ünneplésre alapos oka is volt és van a piacozóknak: a hévízi termelői piac egy év alatt komoly karriert futott be, ismertségre és elismertségre tett szert nemcsak Hévízen, de a város szûkebb és tágabb környezetében egyaránt.

  • Még az előző ciklus idején kezdődött a szervezés, létre is jött egy piac, de rövid időn belül, „érdeklődés hiányában” bezárt. Én, aki feleségemmel 25 éve foglalkozunk árusítással, valahogy ezt nem akartam elhinni, nem akartam beletörődni. Elhatároztam, hogy magam próbálok itt, Hévízen egy igazi, különleges termelői piacot megalapítani. Az új városvezetéstől illetve Papp Gábor polgármestertől ehhez – ha úgy tetszik – szabad kezet is kaptam. Az első alkalommal hat árusunk volt, a másodikon már 12, később 20, mára már közel 300 kereskedő kínálja itt minőségi portékáját – elevenítette fel a kezdeteket Benkő Lajos piacfelügyelő.

Kitartó, sőt, az első évben önként vállalt munkájának eredményességéért ő személy szerint is sokat tett, hiszen szinte az egész országot bejárva kereste, kutatta azokat az árusokat, akik egyedi termékükkel helyet kaphatnának a hévízi standokon. S bár a téli időszaktól a forgalmat illetően kissé tartott mindenki, alaptalannak bizonyult az aggodalom: napi szinten 4-500 vendég fordult meg a termelői piacon, így a heti egyszeri nyitva tartás helyett ugyanúgy be kellett vállalni a kétszeri alkalmat.

  • A főszezonban háromszori nyitva tartást tervezünk, és megtartjuk a gyertyafényes piaci napokat is, ugyanis óriási sikere lett ennek a kezdeményezésnek. Ez a piac egyfelől idegenforgalmi látványosság, programelem a városi kínálatban, másfelől nagyon sok környékbelinek biztosít munkát, sőt, továbbmegyek: visszaadja a vidék Magyarországába vetett hitet, s egyértelmûen jelzi azt is, hogy az emberekben igenis él a minőség utáni vágy, a multik által bennünket elárasztó igénytelen termékek elutasítása – fogalmazott Benkő Lajos.

A piacfelügyelő elmondta: idén új elemként vonul be a termelői piacra az úgynevezett irányított bolhapiac. Szombati napokon régiségeket, a korábbi évtizedek hangulatát árasztó, megőrző tárgyakat és azok árusait várják a piac területére.