MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Szűrés hölgyeknek, szervezett beutazással
Az utazás megszervezésével és ingyenes lebonyolításával járul hozzá a hévízi önkormányzat ahhoz, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Program keretében szervezett emlőszûrésre az érintett 45-65 év közötti hévízi hölgyek eljutását biztosítsa.

A szûrés azokat érinti, akik a szûrőállomástól meghívó levelet kaptak.

  • Önkormányzatunk a Zalaegerszegi Mammográfiai Laborban történő szûrővizsgálatra való csoportos utazáshoz a közlekedési eszközt térítésmentesen biztosítja a jelentkezők részére – tájékoztatott Papp Gábor polgármester. - A személyre szóló meghívón kívül felhívással fordultunk a Forrás Újságban, a város honlapján és az orvosi rendelőben az érintettekhez, annak érdekében, hogy minél többen vegyenek részt a szûrésen. A védőnői szolgálat munkatársai személyesen is felkeresték az érintetteket és tájékoztató anyagok átadásával, személyes meggyőzéssel népszerûsítették a szûrőprogramot.

Az eddigi adatok szerint a szervezett beszállításra 63 hölgy jelentkezett, a vizsgálaton való részvételre még december 9-én is lehetőség van.

A mammográfiás vizsgálat ugyan nem feltétlenül kellemes, ám nem is fájdalmas, hasznossága pedig vitathatatlan, ugyanis segítségével már körülbelül két évvel a csomó kitapintása előtt felismerhető az emlőrák, ily módon az esetek döntő részében teljesen gyógyítható.

Azok, akik nem tartoznak a fent említett korosztályba, szeretnék mégis megnyugtatni magukat, a háziorvostól kérhetnek beutalót vizsgálatra. Akik pedig már az érintett korosztályhoz tartoznak, nagyon fontos, hogy éljenek a lehetőséggel, főként, ha az utazás is szervezetten történhet.

  • Remélhetőleg sokan élnek a felkínált szûrési lehetőséggel. Az átvizsgáltsági adatok azt mutatták, hogy azokon a településeken a legmagasabb a szûrésen részt vevők száma, ahol a behívottak személyes meggyőzése után buszos szûrésszervezésre kerül sor, ezért is tartottuk fontosnak, hogy önkormányzatunk megszervezze a buszos beszállítást – mondta a polgármester.