MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Szüret és tolerancia felvonulás Egregyen
A hagyományostól kissé eltérőbben kezdődött tegnap az Egregyi Szüret elnevezésû rendezvény Hévíz egregyi városrészében. Az esemény nem feltétlenül a zordabb időjárás miatt volt különleges, sokkal inkább attól, hogy ez évben a szüreti programok egy országos jelentőségû és fontosságú rendezvénnyel egészültek ki.

Szeptember 1-jén ugyanis városunkba érkezett a Tolerancia Tour csapata, melynek tagjai csatlakoztak a hévízi szüreti felvonuláshoz is, és jó volt látni, hogy a hévízi és városkörnyéki polgárok, vendégek is csatlakoztak a Tolerancia Tour programjaihoz ez idő alatt.
A Tolerancia Tour a Paralimpia alatti időszak kiemelt rendezvénye, küldetése, hogy egy parasportolókból szerveződött lelkes csoport 2012 kilométeren keresztül, hazai és külföldi sportbarátok és szimpatizánsok bevonása mellett, megközelítőleg napi átlag 100 kilométeres távot teljesítve, huszonöt nap alatt, kézi hajtású triciklikkel ( hand-bike ) szimpátia-tekernek, a 2012-es Paralimpiai Játékok helyszíne felé Londonba.
A Tolerancia Tour kampány számos szimpatizánst, támogatót és rajongót állít a sport mellé és helyezi a közfigyelem középpontjába a fogyatékkal élők integrációs problémáit.
A programba Hévíz mellett Budapest, Pécs, Tatabánya, Győr, Szeged, Érd, Budaörs, Baja, Kecskemét, Eger kapcsolódott be. A kezdeményezést támogatja a Magyar Paralimpiai Bizottság és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Helyettes Államtitkársága Szekeres Pál személyében.

Jó hangulatú szüreti felvonulással indult a rendezvény, a lovaskocsis menet kiegészült a szolidaritás gurulással is, melyen közremûködött Sinka Zsolt erőrekorder, Nick Árpád erőmûvész, a Zalaszentmihályi Nótázók és a Hévíz Színpad társulata. Az erőemberek bemutatója után a programsor kulturális mûsorral folytatódott a délután. Fellépett a Tisztaforrás Dalkör, láthatott a közönség moderntánc bemutatót, fellépett az Ezer Rózsa Kertje Hastánccsoport és Agárdi Szilvia és Szakonyi Milán, a Hévízen is Csillag születhet verseny két győztese.