MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Tajvani parlamenti képviselők Hévízen
A tajvani parlament képviselőiből álló ötfős delegáció tett látogatást a közelmúltban Hévízen. A küldöttséget a Magyar Parlament keretein belül mûködő Tajvani Magyar Baráti Társaság kérésére fogadta Hévíz vezetése.

Az  Ékes József  országgyûlési képviselő (Fidesz-KDNP), a baráti társaság elnöke vezetésével érkező csoportot Papp Gábor polgármester és Könnyid László társadalmi megbízatású légiközlekedés fejlesztéséért felelős alpolgármester fogadta.

  • A küldöttség, melynek tagja a tajvani pénzügyi bizottság elnöke, a gazdasági bizottság elnöke, valamint az idegenforgalmi és az alkotmányügyi bizottságok tagjai, Magyarországot szeretnék minél jobban megismerni és feltérképezni, annak legfontosabb városai megismerésén keresztül – mondta Ékes József.

A tajvani képviselők mindegyike gazdasági cégek vezetője is egyben, így mostani, első ízben tett hévízi látogatásuk során komoly érdeklődést mutattak a város turisztikai kínálata és a Hévíz környéki befektetési lehetőségek iránt, különös tekintettel a Hévíz-Balaton Airport mûködésére, lehetőségeire.

  • Turisztikai és gazdasági szempontból egyaránt fontos lehet Hévíz számára ez a kezdődő kapcsolat. A delegációval prezentáció keretében ismertettük meg a várost, majd látogatást tettünk a hévízi gyógy tavon, illetve a valóságban is megismerhették Hévíz városát vendégeink. A fogadtatás részükről nagyon kedvező volt, a város és a gyógy-tó, a környezet elbûvölte őket – mondta Papp Gábor polgármester.

Thing Shou-Chung, a delegáció vezetője rendkívül pozitív benyomásokról számolt be a hévízi tartózkodással kapcsolatban, s mint jelezte: gazdasági és kulturális területen egyaránt további kapcsolatépítést tart lehetségesnek Hévízzel.