MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Fiatalok a városokért - Találkozó Erdélyben

Erdély volt a házigazdája a Youth&SPA projekt következő találkozójának

A vidéki fürdővárosokat érintő projekt célja a fiatalok aktivizálása és bevonása a fürdővárosok jövőjének alakításába. A projektben magyar részről Hévíz, mellette az olaszországi Iseo, a szlovéniai Lendva, a szerbiai Magyarkanizsa és az erdélyi Tusnádfürdő települései vesznek részt.
A találkozók a települések között rendszeresek, azoknak minden alkalommal más és más város ad otthont. A projekt résztvevői ezúttal Tusnádfürdőn találkoztak, hévízi részről az Illyés-iskola és Bibó-gimnázium 12 diákja, a projekt hévízi koordinátorai tettek látogatást Erdély nagy fürdőmúlttal és –kultúrájával rendelkező településén Papp Gábor polgármester és Kepli József János alpolgármester vezetésével.
A szakmai programok Tusnádfürdőn zajlottak, Hévíz városát és a Hévíz-Balaton Airportot Papp Gábor polgármester mutatta be Hargita Megye Tanácsa tagjainak. Utóbbiak számára kötetlenebb programokra is nyílt lehetőség, ahol egymás kultúrájával, helyi értékeivel is közelebbről ismerkedhettek meg. A fiatalok megcsodálhatták Erdély nevezetességei közül a Medve-tavat, a Szent Anna-tavat, a Békás-szorost, maradandó élményeket szerezve e kirándulások által. Jártak a csíksomlyói kegytemplomban, Csíkszeredán, valamint Hévíz polgármestere vezetésével Böjte Csaba dévai Szent Ferenc Alapítvány vendégházánál is, ahol az előzetesen Hévízen összegyûjtött, illetve a Kolping Hotel felajánlásában az önkormányzathoz eljuttatott adományokat nyújtottak át. Papp Gábor a Csíksomlyói Csibész Alapítvány Árvácskáit is meglátogatta és adományokat vitt nekik is.