MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Támogatással épülhet a bölcsőde
A százötmillió forintos beruházással, nyolcvanmillió forintos uniós támogatással készülhet el jövő szeptemberre Hévízen a bölcsőde. Az aláírt támogatási szerződést a pályázati program közremûködő szervezete nevében Polgár Tibor a VÁTI Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója adta át Hévízen.

Bölcsődei fejlesztésekre 2007 óta 2,35 milliárd forint áll rendelkezésre a Nyugat-dunántúli Régióban, s mindössze tizenhat beruházás nyert forrás ilyen célokra. - Az önkormányzatok esetén nem csak az önrész biztosítása fontos szempont, hanem a későbbi fenntartás, a mûködtetés esélye is. Hévízen ezzel nem lehet gond. A város pályázatát erősítette, hogy a projektben tizenhárom millió forintos értékben szerepel speciális fejlesztő eszközök beszerzése. Ezeknek a gyermekek felzárkóztatásában, képességiek kibontakoztatásában óriási jelentősége lehet – mondta Polgár Tibor a Váti Kft. igazgatója a támogatási szerződés átadásakor.
Hévíz városa évek óta tervezte a bölcsőde kialakítását, ám a jelentős anyagi ráfordítás miatt halasztódott a megvalósítás. - A kedvező pályázati feltételek mellett már nem volt kétséges, hogy az önkormányzat biztosítja az önrészt, s az új szolgáltatással az itt lakó vagy Hévízen dolgozó szülők munkavállalását segítse – fejtette ki Vértes Árpád.
A kétcsoportos, húsz főt befogadó bölcsőde a Brunszvik Teréz Óvoda Sugár utcai területén kap helyet. A meglévő épület szomszédságában közel háromszázharminc négyzetméteres, önállóan megközelíthető, akadálymenetes szárnyat építenek. – Nem csak a bölcsőde létesítése jelent előrelépést. A város vállalta, hogy az óvoda hiányzó helyiségei, köztük a tornaterem is megépül ebben a projektben – tette hozzá Péterné Bakos Marianna óvodavezető.

(Forrás: Hévízi TV)