MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Tanácskozott a Hévízi Kistérség - Költségtakarékosan, együtt, tovább
Vértes Árpád elnök távollétében Gyuk János, a Hévízi Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulásának (HKÖTT) elnökhelyettese vezette november közepén a hévízi városháza konferenciatermében tartott fejlesztési, illetve társulási tanácsüléseket. A két ülésrészre bontott tanácskozás összes napirendjét egyhangúan szavazták meg a községek jelen lévő vezetői.

A napirendek tárgyalása előtt egy rendkívül költségtakarékos, pályázati segítséggel is kiépíthető fûtési rendszereket tervező, szerelő, kivitelező és üzembe helyező cég mutatkozott be ajánlatával az önkormányzati vezetők előtt.

A HKÖTT még májusban pályázott kiemelt jelentőségû szabadidősport események megrendezésének támogatására. A pályázatba bevont partnerszervezetek a megnövekedett önrész biztosítása miatt végül úgy határoztak, hogy lemondanak a támogatás rájuk eső hányadáról. Miután a rendezvények más forrásból már lebonyolításra kerültek, azok pénzügyi teljesítése is megtörtént, és az átszámlázásra sem volt mód, így le kellett mondani az önkormányzati minisztérium által sportesemények megvalósítására által odaítélt félmillió forintról.
Egyetértettek a Zala Termálvölgyi Helyi LEADER Akciócsoport területén kiírt „Foglalkoztatási programok infrastrukturális hátterének fejlesztése” címû pályázat céljával és benyújtásával. A 13 milliós összköltségû projekthez 10,4 millió támogatás nyerhető. Az eszközbeszerzésre fordítható pénzből Alsópáhok asztalosmûhely építést és gépvásárlást tervez; Cserszegtomaj fûnyírótraktort és gyepszellőztetőt venne; Rezi traktort, zúzót és faaprítót vásárolna; Nemesbük pedig motorfûrészt és kerékpárt szeretne kapni a hivatali kézbesítő feladatellátásához.
Elfogadták a jövő évre szóló belső ellenőrzési feladat –és ütemtervet, és arról is határoztak, hogy a feladatellátást a jövőben főfoglalkozású ellenőrrel kívánja elláttatni, mert ezzel a megoldással a munka hatékonyabban valósulhat meg. E mellett egy ajánlattételi felhívást is kibocsátanak, hogy megfelelő szakembert találjanak. Ennek kudarca esetén a belső ellenőri tevékenység ellátása továbbra is vállalkozási formában történik.
Tárgyaltak a társulás jövő évi költségvetésének koncepciójáról is. Idén a vállalt feladatokat teljesítették, likviditási problémák nem merültek fel. A kistérség mûködőképességét biztosítva a jövőben is megpróbálnak tartalékot képezni, hogy legyen saját forrás a pályázati források elnyerésére. Gyuk János úgy összegzett: mivel a kondíciók nem javulnak és az állami normatívák csökkennek, ezért is kell takarékosan gazdálkodni a jövőben.
Elfogadták a HKÖTT költségvetés I-III. negyedéveiről szóló pénzügyi beszámolót már csak azért is, mert az év első kilenc hónapjában is sikerült kiegyensúlyozottan gazdálkodni.

(Forrás: A Városháza sajtóreferense)