MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Tanévnyitók
A hévízi Bibó István Alternatív Gimnázium és az Illyés Gyula Általános és Mûvészeti Iskola is az évnyitóval kezdte az első tanításai napot. Mindkét intézmény tudott jó hírekkel szolgálni. A Bibó Gimnáziumból az előző tanévben érettségizett diákok közül mindenkit felvettek valamely felsőoktatási intézménybe, míg az általános iskolában hosszú idő után most először indíthattak három első osztály.

A gyermekfogyás miatt már csak a 7. és a 8. évfolyamon tanult három párhuzamos osztály az általános iskolában, így most kellemes meglepetést jelent az újbóli növekedés. – Az utóbbi időben örvendetesen emelkedett a születések száma, több olyan család költözött Hévízre, akiknek kisgyermeke van és a környező településekről is megnőtt az iskola iránti igény. Így a körülmények szerencsés összejátszásának is köszönhető, hogy újra három elsős osztályt indíthatunk – mondta Szarka László az intézmény igazgatója. A tavalyi 352 fővel szemben idén 364 és 367 között alakul a diákok létszáma. Az első napon még bizonytalan volt a statisztika, hiszen a tanévnyitón három szülő is jelentkezett, hogy átíratná gyermekét a hévízi iskolába. Miután olyan csoportokba kérték a felvételt, ahol már betelt a maximális létszám, feladták leckét a megoldást kereső iskola vezetésének.
A Bibó Gimnáziumban 9 csoportban 241 tanuló kezdte meg a középiskolát. Az idei az intézmény tizenötödik tanéve, s a jubileumot különböző rendezvények kísérik majd, ígérte Nagy Boldizsár igazgató. Leendő végzőseiktől azt várják, hogy ismételjék meg a tavaly érettségizettek sikerét és mindenki a szándékainak megfelelő felsőoktatási intézményben folytathassa tanulmányait.

(Forrás: Hévízi TV)