MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Tárgyalt a testület
Tegnap tartotta a város képviselő-testülete soros ülését, amelyen 26 napirendi pontot tárgyaltak.

Egyebek mellett rendeletet alkottak a szociális szolgáltatásokról és a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti ellátásokról, beszámolókat hallgattak meg, és megtárgyaltak egy lakossági jelzésre tett javaslatot a posta nyitva tartási idejének meghosszabbítása érdekében. A társasággal történt egyeztetés eredményeként péntekenként várhatóan 8-tól 18 óráig lesz majd nyitva a hévízi posta, a képviselő-testület azonban határozatban rögzítette, hogy fenntartja igényét arra nézve, hogy a többi napon is hosszított nyitva tartással várják a hévízieket, azaz ne zárjanak be 16 órakor. A tárgyalások még folynak.

 

Mint Papp Gábor polgármester elmondta, a város közel 17 millió forintból alakította ki a központi ügyelet helyszínéül szolgáló épületrészt az orvosi rendelők mellett, a József Attila utcában, ahol várhatóan július 1-étől fogadják majd a betegeket. A testület most az együttmûködési, feladat-ellátási megállapodást hagyta jóvá.

 

Megindították a közbeszerzési eljárást az egregyi városrészben megvalósuló Korok és borok – tematikus sétaút elnevezésû projekt keretében a bemutató épület kivitelezésére. Mint elhangzott, a munkálatok a szerződéskötést követően június közepén indulhatnak. Papp Gábor hozzátette: a négy szakaszból álló, mintegy 450 millió forintos pályázati támogatással megvalósuló projekt a terveknek megfelelő ütemben halad, így a 2015 közepi határidő tartható.