MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Tartozásunk van az idősek felé
A hagyományok előtt tisztelegve, az Idősek Világnapja alkalmából köszöntötte október 3-án a hévízi önkormányzat a város ezüstkorú lakóit.

A sportcsarnokban tartott ünnepségre nagyon sokan fogadták el a meghívást. A vendégeket elsőként Papp Gábor polgármester köszöntötte.

 

  • Nemrég olvastam valahol, hogy a világnapok kijelölése mindig egyfajta lelkiismeret furdalása a társadalomnak. Azért jelölnek ki egy-egy napot, mert úgy érzik, abban a témában tartozásuk van valakik felé, abban a témában valamit nem úgy tettek meg, ahogy kellett volna. Igen. Az Idősek Napja is a társadalom lelkiismeretének napja. Igen, tartozásunk van Önök felé. Nem is kevés – mondta bevezetőjében Papp Gábor, aki egy Sütő András idézettel folytatta beszédét.

 

  • Sütő András írja egy helyütt: Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött.

A mi nemzedékünk bizony sokszor nehezen veszi tudomásul, hogy márpedig a világ nem vele kezdődött. Hogy e nemzedék előtt is volt élet! Hogy a mi világunk éppen az Önök és az Önök elődeinek munkásságával kezdődött. Önök építették számunkra ezt a várost, ezt a jelent; megteremtették azokat a kiváló feltételeket, melyekre mi alapozva a jövőnket építhettük és építhetjük tovább.

S ezt bizony sokan, sokszor elfelejtik. Ez a nap, az Idősek Világnapja minden évben figyelmeztet minket arra: az előttünk járók megtették már, amit a család, szûkebb hazájuk és az ország várt tőlük. Lelkiismerettel, becsületes, szorgalmas munkával, rengeteg lemondással, átdolgozott napokkal, éjszakákkal.

Megtették, s most a pihenés, a gondoskodás évei kell, hogy következzenek. Gyermekeik, rokonaik, a város, ahol élnek, sokat tehet azért, hogy Önök a lehető legnagyobb kényelemben, szeretetben éljék nyugdíjas éveiket.

Tudom, hiszen a magam családjában is tapasztalom: a mindennapok rohanása, a folytonos munkahelyi stressz, a megélhetés napi gondjai mellett olyan nehéznek érezzük, hogy időt szakítsunk szeretteinkre. Pedig elég csak egy őszinte kérdés: hogy vagy? hogy telt a napod? gyere, igyunk meg együtt egy kávét…..

Vagy, ahol úgy hozta az élet, hogy az idős családtag otthonba, kórházba kényszerül, a látogatás, egy rövid kerti séta, egy közös újságolvasás, egy kis hazai gyümölcs, sütemény elmorzsolgatása, régi barátokról szóló hírek megosztása is elég ahhoz, hogy a lassan telő napokat kicsit bearanyozzuk, hogy éreztessük a másikkal: ott van a gondolatainkban, még mindig fontos nekünk.

 

Őszinte szívvel kívánom, hogy az Önök felé fordulás, a szeretet, a figyelem ne csupán ezen a napon adassék meg az Önök számára.

 

A polgármester köszöntőjét vidám zenés mûsor követte, melyet finom vacsorával „fûszerezett” az önkormányzat, s a vendégek jól láthatóan remekül érezték magukat az est folyamán.

 

Nézze meg galériánkat!