MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Tavaszi Fesztivál
Hatodik alkalommal szervezett három napos vásárt és kulturális fesztivált a Hévíz és Térsége Kamarai Tagok Kulturális Alapítványa. Hagyomány, hogy ebből az alkalomból díjat kap a legnívósabb stand és a kamarai tagok szavazatai alapján megválasztják az év vállalkozóját.

Nem klasszikus kamarai rendezvényről van szó, hiszen a szervezést vállaló alapítvány elsősorban a kulturális örökség továbbvitelét célozza meg. – A városkörnyéki települések segítését is fel kell vállalnunk, ezért kapta az idei program a „Falvak kultúrájáért” mottót – ismertette Fojtáné Bősze Borbála főszervező. A gyerekeknek a falusi életet bemutató rajzpályázatot írtak, s a munkákból kiállítást rendeztek. A három napon át tartó kulturális bemutatókat is a legkisebbek nyitották, hiszen elsőként a térségben mûködő óvodák csoportjai léptek színpadra. Folytatásként néptánc, népzene, ismert slágerek várták a látogatókat. A kereskedelmi jelleg sem szorult háttérbe, hiszen ötven vállalkozó kínálta portékáját a vásárban. A legszínvonalasabb kiállítónak járó díjat - melyet a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ítél oda - az Érdről érkezett Bíró Kati vehette át. Magvakból, aszalt és kandírozott gyümölcsökből álló, színezék és adalékanyagok nélküli édességeinek összefoglaló neve a Zsanna-manna. - Saját találmányom, úgy álmodtam meg - büszkélkedett a terebélyes standon, ahol először minden vásárló kóstolót kapott a finomságokból.
Ételnek, italnak egyébként ezúttal sem volt híja a fesztiválon, s a kamarai tagok szavazata alapján idén a vendéglátós résztvevők egyike, Czigány György nyerte el az év vállalkozója címet. A hévízi lakóhelyû üzletember a városi rendezvényeken szokott standot bérelni, ahol a hagyományos, kemencében sütött parasztkenyere mindig egyedi csemegének bizonyul.

(Forrás: Hévízi Tv)