MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Tavaszt köszöntő dalosok
A népdal minden kultúra alapja és egyben esszenciája is - idézte Kodály Zoltánt Fisli István, az önkormányzat bizottsági elnöke megnyitójában a Tavaszköszöntő népdalkörös találkozón.

A Pro Cultura és készeres Arany Páva díjas Tiszta Forrás Népdalkör tíz csoport részvételével második alkalommal rendezte meg a programot, melynek célja ezúttal nem a versengés, a minősítések elnyerése, hanem a közösségépítés volt. A házigazda együttes elnöke, Hontvári Lászlóné érdeklődésünkre elmondta: barátokként üdvözölték egymást és saját kedvtelésükre énekeltek. Úgy fogalmazott, fontosak az ilyen jellegû talákozók, melyeken kötetlenül tudnak bemutatkozni a csoportok. Fisli István köszönetét kifejezve a színvonalas kulturális program megszervezéséért, azt mondta: öröm látni, hogy a résztvevők csillogó szemmel, hatalmas kedvvel énekelnek.

 


Forrás: http://zaol.hu/heviz/tavaszkoszonto-nepdalkorok-1612957

 

A tavaszköszöntő népdalos programot közös énekléssel nyitották meg a csoportok, majd külön-külön is mûsort adtak, benne gyújtésekből szőármazó népdalcsokrokkal. Hontvári Lászlóné úgy fogalmazott, fontos feladatuknak tartják, hogy felkutassák, megőrizzék és bemutassák a magyar kultúrát, a ritka népdalkincset. E célt kiválóan szolgálják a szakmai és a kötetlen baráti találkozók is.

 

A tavaszköszöntő dalos programon résztvevő csoportok emléklapot vehettek át a rendezvány végén.

 

Forrás: http://zaol.hu/heviz/tavaszkoszonto-nepdalkorok-1612957