MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

„Te meg a világ” - Szabó Lőrinccel

Szabó Lőrinc tiszteletére rendeztek versmondó versenyt városunkban.

Április 5-7. között rendezte meg a hévízi Festetics György Mûvelődési Központ a már hagyományos „Te meg a világ” címû Szabó Lőrinc nemzeti vers- és prózamondó versenyt.

A rangos programra a városi könyvtárban került sor. A fürdőváros helyi értéktárában is regisztrált esemény idén immáron jubileumi jegyben zajlott, ezúttal 5. alkalommal, a Magyar Versmondók Egyesületének szakmai támogatásával. A mezőnyben 16 éven felüliek szerepelhettek, a kötelezően előadandó mûveket a névadó költőtől illetve fordításaiból kellett választaniuk a résztvevőknek, továbbá a szabadon választott mûként a teljes magyar irodalomból válogathattak, különös tekintettel a 20-21. század magyar irodalmára. A zsûri Pataki András, a soproni Petőfi Színház igazgató-főrendezője elnökletével végezte az értékelést más színházi szakemberek, valamint a házigazda képviseletében Király Erika, Radnóti-díjas versmondó részvételével.

A 40 nevezővel zajlott versenyt Borbély Mihály nyerte, őt követte a dobogós helyezettként sorrendben Marosvölgyi Gergely, valamint Horváth Róbert, továbbá 3 különdíjat adtak át.