MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Teremlabdarúgás: „Római hódítás” Hévízen
Hévíz - Vasárnap este befejeződött a fürdővárosban a 22. Kerub Kupa teremlabdarúgó-torna. A szombati és vasárnap délelőtti csoportmeccsek után 15 órától vált igazán élessé a küzdelem, mert innentől már a helyosztókat játszották. A végső győzelmet a keszthelyiek egyik teremspecialista együttese, a Café Róma szerezte meg.

Az idei tornán valamivel kevesebb csapat indult a megszokottnál, ám a dunaújvárosiak egykori legendás futballistájának, Salamon Miklósnak a jóslata beigazolódott. A ma is hosszú hajú futballista a Csövesek címvédő csapatában lépett pályára és az első nap után így fogalmazott:
„Szeretnénk megvédeni címünket, de több olyan csapat is van, amely átírhatja a forgatókönyvet.”  Végül így is lett...

Vasárnap délután a legjobb négy közé kerülésért először a Dél-zalai Egyesült Takarékszövetkezet (Csesztreg) gárdája hetesekkel kikapott a keszthelyi Lap-Land gárdájától. Ezt követően a Csövesek a Café Rómával mérkőztek, és itt is a hetesek döntöttek, de ezúttal a keszthelyiek javára.

Hogy folytatódjon a büntetősorozat a Loki Bau–Combra Gyengék meccsén is a büntetők döntöttek az utóbbiak javára. Ezt követően a Villa Negra szinte leiskolázta a Viktóriát, s 5-1-re nyert.

A döntőbe jutásért az egyik bajnokesélyes, a Café Róma és az ugyancsak keszthelyi Lap-Land mérkőzött. A találkozó 2-1-es Café Róma győzelmet hozott. A döntőbe jutásért rendezett második találkozón a többszörös győztes Villa Negra a celldömölki Combra Gyengék alakulatával nézett farkasszemet. Rendkívül küzdelmes és izgalmas mérkőzés kerekedett az összecsapásból, amelyre az „összecsapás” a meccs hajrájában szó szerint is igaz volt: egymásnak estek a játékosok, de egy-egy kiállítás után folytatódott a meccs, és meglepetésre a celliek lettek a finalisták.

A döntőben a Café Róma betartotta ígéretét, ugyanis a csapatkapitány, Buza Barnabás előzőleg azt nyilatkozta: az idén még nem nyertek tornát, de Hévízen majd igen. Bizonyos időszakokban látványosan, máskor sziporkázóan küzdöttek a Combra Gyengékkel, ám végül szinte kiütéssel, 5-0-ra nyertek, ezzel második alkalommal lettek Hévízen tornagyőztesek.

A győztes csapat egyik meghatározó embere, Buzási Gábor így fogalmazott a küzdelmek végeztével:

- Jól szervezett torna volt, és a színvonalra sem lehet panasz. Érthetően boldogok vagyunk és elégedettek, mert meccsről meccsre javult a játékunk. Rendkívül értékes győzelmet arattunk, így nagy öröm, hogy mi vihetjük haza a díszes serleget.


A hajdani Tavirózsa Kupa két éve Kerub Kupára „váltott” és a torna időpontja rendkívül jó, mert ilyenkor még az élvonalbeli csapatok jelentős része nem kezdi el a felkészülést. Így aztán a Loki Bau színeiben láthatták a szurkolók többek közt Rózsa Dánielt és Andorka Pétert, a Haladás két kiválóságát, a Villa Negrában pedig a jelenleg Gyirmóton futballozó Magasföldi Józsefet.

 

Forrás: zaol.hu