MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Tervek és elvégzett munkák – újévi fogadás a Városházán
A megye egyházi és világi méltóságai, országgyûlési képviselők, a szomszédos települések képviselői, valamint a hévízi intézmények, szervezetek képviselőinek társaságában köszöntötte az új esztendőt Hévíz város vezetése a polgármesteri hivatal dísztermében.

A város elmúlt évéről Papp Gábor polgármester mondott értékelő beszédet.

Hangsúlyozta: 2011-ben előrelépések történtek a közösségi-társadalmi élet szervezettsége, mind a kulturális élet színvonala, a hivatali munka, vagy éppen a városi marketing és kommunikáció területén, s a városvezetés számos lépést tett annak érdekében, hogy céljához, azaz, hogy Hévíz a természeti adottságaihoz is felzárkózva elhelyezze magát Európa, sőt a világ térképén, előbbre jusson.

Az elmúlt év munkái közül Papp Gábor kiemelte azt az évet indító eseményt, melynek során a város az Európai Unió Tanácsa Fejlesztési Együttmûködési Munkacsoportját látta vendégül, s mely tanácskozás kiváló alkalom volt arra, hogy Hévíz bemutatkozzon az EU tagállamok szakdiplomatáinak, egyben magára irányítsa a hazai és nemzetközi sajtó figyelmét is.

Komoly előrelépés történt a város nemzetközi kapcsolataiban is: új testvérvárosi együttmûködések körvonalazódnak, vagy épp konkretizálódtak oroszországi, kínai, olasz és német városokkal.

Ugyancsak jelentős változások történtek a programszervezés terén is: a Boldog Békeidők Hévíze rendezvénnyel nyitott új fejezetet Hévíz a szórakoztató programok tekintetében. Az ekkortól induló színvonalas és változatos rendezvények pezsgő kulturális életet teremtettek a városban, azok jótékony hatása a vendégéjszakák számán is érződött.

Súlyos kérdésként jelentkezett a sármelléki repülőtér létének veszélybe kerülése.

  • Komoly és felelősségteljes döntést kellett hoznunk: anyagilag részt vállalunk-e a repülőtér mûködésében, vagy lemondunk a légi úton érkező vendégekről. Az utóbbit nem engedhettük meg magunknak, jelenleg azon dolgozunk, hogy megteremtsük annak lehetőségét, hogy Hévíz hosszú távon is részese legyen a repülőtér üzemeltetésének, és annak gyakorlati „gazdájaként” akár nevét is viselhesse – mutatott rá Papp Gábor.

Az elmúlt év eseményei közül kiemelte még az egregyi római kori romkert, a hévízi bölcsőde, az egregyi utca járdája és a Hévíz és Alsópáhok közötti kerékpárút átadását.

  • Utóbbi folytatásaként egy új és modern gyalogos átkelő megépítésére is elnyert pályázatunk van, melyet az év első felében valósítunk meg az Ady Endre utcán – jelezte.

Mint mondta: az elmúlt évben a város komoly összeggel támogatta az egyházakat, az Árpád-kori templomnál a járdát és a ravatalozót új burkolattal látták el. 

Nagyon színvonalas fejlesztés eredményeként újult meg a gyógy-tó körüli szádfal, a projekt melyre közel 230 millió forintot költött el a Kft. egy száz százalékos pályázati támogatás segítségével. Több kis- és nagyvállalkozás is megújulhatott tavaly, ezek közül Papp Gábor a Hotel Carbonában és a Danubius szállodákban történt fürdő- és épületfejlesztéseket emelte ki.

Papp Gábor szólt a civil szervezetek sorát gyarapító Hévíz Színpad létrejöttéről, annak közösségszervező erejéről, az adventi újszerû programokról, valamint a jégpálya óriási sikeréről is.

Az idei évről szólva elmondta: számos változás várható Hévíz életében.

  • A 2012-es költségvetési koncepciónk szerint egy alapot fogunk képezni az alacsony jövedelmû munkavállalók illetményének rendezésére. Tartalékaink és remélhetőleg sikeres pályázataink terhére beruházásokat is tervezünk. Elsőséget élvez a gyógy-tó és az azt kiszolgáló épületek, főleg a fedett fürdő épületének rekonstrukciója, felújítása. Pályázati támogatással korszerûsítésre kerül Hévíz város teljes közvilágítása. A sportolásra alkalmas infrastruktúra megteremtése, melyhez az első lépéseket megtettük, sőt már elnyert pályázati forrás is rendelkezésükre áll. Terveinkben szerepel a Nagyparkoló teljes rekonstrukciója, és jelenleg a gyógy-tó mellett üzemeltetett autóbusz pályaudvar áthelyezése a Nagyparkoló mellé, mely ügy érdekében megkezdtük a tárgyalásokat. A várost elkerülő útszakasz megépülését követően a forgalom kivezethető a városból és ezzel a közlekedés területén új távlatok nyílnak előttünk.

Szeretnénk megoldani a mozgáskorlátozottak, a helyiek és hozzánk látogató vendégek közúti – akár elektromos autókkal, jármûvekkel történő közlekedését. Városunk az idei évben is kiemelt figyelmet fordít, és a költségvetésünkben is jelentős összeget különít el az idegenforgalomra, valamint továbbra is számíthatnak anyagi támogatásunkra a civil szervezetek – sorolta az ez évi feladatokat, terveket Papp Gábor, hozzátéve: bízik abban, hogy az elmúlt évben tapasztalt példás összefogás most is segíteni fogja a munkák, feladatok végrehajtását.

A pohárköszöntőt tartó Sebők András, Hévíz díszpolgára kitartást, türelmet, megértést kért az ország és Hévíz lakosságától is az új esztendőben, hiszen – mint mondta – az ország nehéz és nagy feladatok előtt áll.

A sikerekben bízva emelték poharukat és koccintottak a vendégek a fogadáson.