MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Beszámoló a február 25-i képviselő-testületi ülésről
A megadott határidőig megtörtént a polgármester, az alpolgármester, az önkormányzati képviselők és a külsős alpolgármester vagyonnyilatkozatának leadása – erről a vagyonnyilatkozatok kezelésével, nyilvántartásával és ellenőrzésével megbízott Pénzügyi és Turisztikai Bizottság elnöke, Gelencsér János képviselő tájékoztatta a testületet annak legutóbbi soros ülésén.

A testületi ülésen a tájékoztatás mellett több önkormányzati rendelet módosításáról is döntést hoztak. A méltányossági ápolási díj megállapítása során emelte az ápolási jövedelemhatárt a testület. Így méltányossági ápolási díj igényelhető, ha az ápoló családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 130 % (37 050 forintot), egyedülálló esetén annak 180 %-át  (51 300 forintot).

 

Döntöttek arról, hogy a város területén rendszeresített zöldhulladék-gyûjtés korszerûsítése céljából a Zalaispa projekt keretében a város számára biztosított 900 db 110 literes gyûjtőedényt térítésmentesen az önkormányzat a családi házas, kertes tulajdonosok részére zöldhulladék-gyûjtés céljára használatra átadja. A kiosztás igénybejelentés alapján, annak sorrendjében, a rendelkezésre álló gyûjtőedényekre vonatkozik. Az edényzetre vonatkozó igényeket a polgármesteri hivatal gyûjti össze.

 

További épületeket vett fel a helyi védettséget élvező épületek listájára a testület. Városképi jelentősége, a városszerkezetben betöltött szerepe, továbbá értékes díszítőelemek és épületszerkezet miatt felvételre került a Fontana filmszínház, Városi Muzeális Gyûjtemény és üzlethelyiség, valamint az egregyi óvoda épülete is. Ugyanakkor egy már helyi védelem alatt álló ingatlan felújítási munkálataihoz 2 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott a testület a tulajdonosok számára.

 

Elfogadták a Hévízi Televízió Nonprofit Kft., valamint az Aquamarin Szállodaipari Kft. idei évi üzleti tervét, utóbbi a 2014. évre prognosztizált eredmény kimutatás szerint várhatóan 16 millió forint körüli eredménnyel fogja zárni az évet.

 

A kormányablak kialakítását követően módosították a járási hivatal kialakításakor kötött megállapodást. Ennek értelmében az önkormányzat használtra átadta a Zala Megyei Kormányhivatal részére a kormányablakos ügyintézők és járási ügysegédek munkavégzése érdekében azt az ingatlant, melyen a kormányablak mûködik. A korábban átadott hivatali helyiségek visszakerültek az önkormányzat használatába, illetve a korábban adott irodai berendezés, bútorok is visszakerülnek az önkormányzathoz. A kormányablak helyszínén található bútorok és eszközök pedig átkerülnek a Zala Megyei Kormányhivatal használatába. 

 

A hivatal épületében felszabadult irodák lehetőséget adnak a hivatalban mûködő osztályok belső átcsoportosítására, annak érdekében, hogy az ügyfelek számára az egyes ügyintézési pontok könnyen megtalálhatók legyenek.

 

A közösségi közlekedés pályázatának közbeszerzési eljárása lezárult a közelmúltban. A buszöblök kivitelezésének költségvetése bruttó hatmillió forinttal lépi túl a pályázati kalkuláció során megállapított összeget. A különbözetet a testület a pályázati alap terhére átcsoportosítással biztosította.