MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Testületi döntések röviden
A város közrendjének és közbiztonságának elmúlt évi értékeléséről hallgatott meg elsőként beszámolót a képviselő-testület soros ülésén Hévízen.

A beszámolót dr.Máté Szilárd, a hévízi rendőrőrs parancsnoka és dr. Horváth István, a keszthelyi kapitányság nemrégiben kinevezett vezetője jelenlétében tárgyalták. A keszthelyi kapitány most először mutatkozott be a képviselők előtt. Mint mondta: a kinevezése óta eltelt időt a keszthelyi kapitányság, valamint a szentgróti és hévízi őrs munkájának megismerésével töltötte. A hévízi rendőrőrs speciális, idegenforgalom által kiemelt szerepével tisztában van – hangsúlyozta -, annak ehhez kapcsolódó küldetését maximálisan támogatja.

Máté Szilárd a beszámolóból kiemelte: az őrs illetékességi területén az elmúlt évben tíz százalékkal csökkent a bûncselekmények száma, Hévízen is jelentős ez a csökkenés. Új elemként jelennek meg azonban az internetes bûncselekmények, ezért a lakosságtól is nagyobb körültekintést, óvatosságot várnak – mondta. A parancsnok kiemelte az önkormányzat őrsnek, illetve a keszthelyi kapitányságnak nyújtott támogatását, rámutatva: a plusz források komoly segítséget adtak a napi munkában.

Papp Gábor polgármester megköszönte a rendőrség eddig végzett munkáját, a megnövekedett programok rendvédelmében végzett helytállását, a testület a beszámolót egyhangúlag elfogadta.

Ugyancsak elfogadták a 2011-ben végzett gyermekvédelmi és gyermekjóléti munkáról, valamint a városfejlesztési, természet- és környezetvédelmi bizottság munkájáról szóló előterjesztést is.

Elfogadta a testült a Hévízi Sportkör önkormányzati támogatásokról szóló elszámolását, melynek kapcsán a polgármester hangsúlyozta: a sportkör munkája immár megfelelő mederben folyik, melyért minden közremûködőnek köszönet jár.

Döntöttek a képviselők arról, hogy a város megvásárolja a Festetics Mûvelődési Központnak a Turisztikai Nonprofit Kft-ben lévő üzletrészét, elfogadták a Pyatigorskkal történő együttmûködési megállapodás szövegét, és döntés született arról is, hogy az önkormányzat a város egész területére vonatkozóan közmû térképet készíttet.

Meghatározták a 2012/2013-as oktatási évben indítható óvodai csoportok és iskolai osztályok létszámkeretét, s elfogadták az önkormányzat és felügyelete alá tartozó költségvetési szervek belső ellenőrzéséről szóló jelentést.

Keszthely kezdeményezésére tárgyalt a testület az orvosi ügyelet esetleges Hévíz-Keszthely összevonásának kérdéséről. A képviselők egyöntetû véleménye az volt: Hévíz továbbra is maga kell, hogy felvállalja az orvosi ügyelet rendszerének mûködtetését, ám annak szakmai mûködési feltételeit át kell vizsgálni és alakítani. Ezt az álláspontot fejtették ki előzetesen a szakbizottságok,  s a polgármester és a hévízi szolgáltatók, valamint a hévízi orvosok között történt egyeztetések is ezt az irányt tartották elfogadhatónak.

Az ülés végén a polgármester bejelentette: az érintettekkel történt előzetes egyeztetés után, a megnövekedett turisztikai feladatok miatt átalakítják a turizmusért felelős alpolgármesteri struktúrát. Könnyid László ezután kizárólag a reptér ügyeivel foglalkozik külsős alpolgármesterként, a turizmussal összefüggő egyéb feladatok Kepli József János alpolgármesterhez és Gelencsér János képviselőhöz kerülnek.