MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Testületi összefoglaló
Több, az önkormányzat által alapított gazdasági társaság elmúlt évi gazdálkodásával kapcsolatos beszámolót hallgatott meg a képviselő-testület május 29-i soros ülésén.

Pozitív mérleggel zárta a 2011-es évet az Aquamarin Szállodaipari Kft. – derült ki a Czurda Gábor ügyvezető által benyújtott beszámolóból. A plusz forrásokat a kft. további fejlesztésekre és a szolgáltatások minőségének javítására fordította. Czurda Gábor az ülésen köszönetet mondott mindazoknak, akik munkájukkal segítették a társaság hatékonyabb feladatellátását. A testület a beszámolót elfogadta, az idei évre vonatkozó prémiumfeltételek meghatározásával együtt, illetve a kft. vállalta, hogy a vendégszámot az idei évben emeli.

Az előző évekhez képest jóval kisebb hiánnyal dolgozott a Hévízi Televízió Nonprofit Kft. A szoros gazdálkodási feltételek mentén dolgozó társaság több fejlesztést is hajtott végre, technikailag jó szinten áll, kapacitás bővítésre azonban mind a technikai, mind a személyi állományt tekintve szükség lehet – értékelte munkájukat Kepli József János alpolgármester. Elhangzott: az önkormányzat a jövőben több feladatot is szeretne a kft-nek átadni, erről, valamint a fejlesztési feladatokról és lehetőségekről a közeljövőben tárgyal a testület.

Lényegesen aktívabb tevékenység jellemezte a Hévíz Turisztikai Nonprofit Kft. tavalyi esztendejét, s a jelentősen megnövelt önkormányzati támogatásnak is köszönhetően a város bel- és külföldi turisztikai megjelenése sikeres volt – így jellemezte a kft. munkáját Kepli József János alpolgármester a nonprofit kft. gazdálkodási beszámolójának tárgyalása során. Hozzátette: ugyancsak részben a fejlesztések, részben a megfelelő hozzáállás miatt az előző évhez képest duplájára nőtt a hévízi honlap látogatottsága, sőt az oldal kínai mutációval is bővült. Papp Gábor polgármester a kft. tevékenységéről szólva azt emelte ki, hogy míg a Balaton-parti településeken több mint hat százalékos volt a vendégforgalom visszaesése, addig Hévízen 8 százalékos emelkedést jegyezhettek, mely szintén a kft. munkájának jó színvonalát és hatékonyságát jelzi.

A testület megvitatta az Állami Számvevőszéknek az önkormányzat 2007 és 2011 közötti időszakáról kiadott pénzügyi jelentését is;  a vizsgálat az önkormányzatnál mindent rendben talált.

Polgármesteri keret terhére 100-100 ezer forinttal támogatja a város a Kisebbségekért – Pro Minoritate alapítvány munkáját, valamint a Georgikon Alapítványt, mely Bakonyi Károly szőlőnemesítő szobrának elkészítését tûzte ki célul.

A Bibó-gimnázium és az Illyés-iskola közoktatási szakértői anyagát is tárgyalta a testület. Az oktatási törvény változásai miatt később vissza kell térni az intézmények mûködési feltételeinek meghatározására – jelezte Fisli István képviselő, aki a testület több tagjával együtt sajnálatosnak nevezte az intézményekkel kapcsolatosan az utóbbi időben szárnyra kapott, hangulatkeltő híreket.

Több, pályázatokkal kapcsolatos beszámolót is megtárgyaltak a képviselők, így a Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítési Programja keretében készülő kispályákról szólót, valamint azt a beszámolót, mely az elmúlt időszak beadott pályázatait mutatja be. (A beszámoló anyaga a www.heviz.hu oldal önkormányzati aloldalán, az önkormányzat rendeletek, határozatok címszavai alatt olvasható.)

A testület pályázatot kíván benyújtani közfoglalkoztatás támogatására, valamint a Városi és elővárosi közösségi közlekedés fejlesztése címû kiemelt projektre is – erről is határozott a testület.

Tájékoztatót hallgattak meg a Hévíz Sportkör munkájáról; Papp Gábor polgármester elmondta: mára tisztázódtak a források és az irányok, a sportkör rendben mûködik, melyért köszönetet mondott minden közremûködőnek.