MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Testületi összefoglaló a december 19-ei ülésről
Több mint negyven napirendet vitatott meg december 19-i soros ülésén a hévízi képviselői-testület.

Az eddigi bizottsági tag lemondása miatt a Pénzügyi és Turisztikai Bizottság új külsős bizottsági tagjának Lajkó Ferencet a Hévízi Szobakiadók Szövetségének elnökét választották meg az ülésen.

 

Megbízatásának lejárta után újabb két évre ismét Partics Andreát, a Hévíz Tv Nonprofit Kft. eddigi ügyvezetőjét választották meg a kft. élére. A személyeket érintő döntések után rendeletek módosításáról is döntöttek. Így változott a szociális ellátásokról és a gyermekek pénzbeli, természetbeni ellátásról és a személyes gondoskodásról szóló önkormányzati rendelet a Teréz Anya Szociális Integrált Intézményt Fenntartó Társulás megállapodásának ez év végi megszûnése miatt. A gyermekjóléti szolgáltatások a jövő évtől Hévíz Város Önkormányzatával és a Teréz Anya Szociális Integrált Intézménnyel háromoldalú feladat-ellátási megállapodást kötő önkormányzatokkal történnek.

 

Módosult az intézményi térítési díjakról szóló rendelet is: a jövő évtől a GAMESZ intézményi étkezést igénybe vevők 5 %-kal magasabb intézményi térítési díjat fognak fizetni. Az önkormányzati intézményekben folyó munkahelyi étkeztetést illetően a GAMESZ konyha által előállított meleg élelmet az igénybe vevők 6 %-kal magasabb térítési díj ellenében tehetik meg 2014. január 1-től.

 

A magasabb jogszabályi környezethez igazodva módosította helyi környezetvédelmi rendeletét is a testület, illetve a szociális temetés igénylésének lehetőségével módosult a temetőkről és a temetkezés rendjéről szóló rendelet is; a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról pedig új rendeletet alkottak a képviselők.

 

A zökkenőmentes gazdálkodás és kifizetések miatt a végleges költségvetési rendeletig átmeneti költségvetést fogadott el a testület. A város költségvetési rendeletének megalkotására várhatóan jövő év februárjában kerül sor.

 

A Teréz Anya Szociális Integrált Intézmény intézményvezetője saját kezdeményezésére, közös megegyezéssel történt távozása miatt pályázatot írnak ki az álláshely betöltésére.- a pályázatokat 2014. február elejéig lehet beadni.

 

A Festetics György Mûvelődési Központot nonprofit korlátolt felelősségû társasággá kívánja átalakítani a testület. A végleges döntés az után születik meg, hogy az intézmény megbízott vezetője kidolgozza az üzleti tervet a gazdasági társasági formában való mûködés esetére és azt megismerésre a testület elé terjeszti.

 

Közbeszerzési ajánlattételi felhívást bocsátott ki a testület a  „Hévíz város és környezetének közösségi közlekedésfejlesztése” címû projekt kivitelezésére.

 

A közbeszerzési eljárást két részfeladatra bontva végzik el: első ütemben a hévízi helyi járati központ kivitelezése történik meg, második ütemben a hévízi és Hévíz környéki autóbusz megállóhelyek korszerûsítése zajlik.

 

Döntött a testület a polgármesteri hivatal informatikai eszközeinek cseréjéről, melyre a jövő év első negyedévében kerül sor.

 

Az esztergomi Neuzer Kft.-t hirdették ki nyertesnek a közös horvát-magyar BicOa projekt kerékpáros dokkoló rendszer szolgáltatás létrehozására lefolytatott beszerzési eljárásában.

 

Világörökségi munkacsoportot hozott létre a testület a Hévízi-tó összehasonlító elemzésének elkészítése céljából, mivel a tó világörökségi jelölésében az önkormányzat határozott előrelépést kíván tenni – hangzott el az ülésen. A munkacsoport tagjai: Papp Gábor polgármester elnök, tagok: Dr. Tardy János szakértő, Rábai József alpolgármester, Füzesi Lászlóné, Kránitz Ferenc, Karsádi György, Babics Tamás, Balázs Jusztina.

 

Elfogadták a Hévízi Önkéntes Tûzoltó Egyesület elszámolását és használt gépkocsi vásárlására vonatkozó kérelmét, valamint a Hévíz Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület térítésmentes irodahasználatra vonatkozó kérést is.

 

A város támogatásának felhasználásáról számolt be a testület előtt Lenner Tamás, akinek a kung-fu világbajnokságon való részvételét támogatta Hévíz, valamint a Termál Út Kis-Balaton Kerékpáros Egyesület, mely többek között a kerékpárok kölcsönzési és szervizelési feladatait látta el a kerékpáros központnál. Elszámolt a korábban Hévíztől kapott támogatás felhasználásáról a Pro Minoritate Alapítvány is.

 

A testület megbízta a Festetics Mûvelődési Központot mint intézményt, hogy az intézmény szervezeti egysége a Muzeális Gyûjtemény a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló, 2012es törvényben meghatározott feladatokat lássa el, nevezetesen: állítsa össze a település értéktárát a jövő év áprilisáig.

 

A soros ülésen beszámolót hallgatott meg és fogadott el a testület a ZALAISPA társulási tanács mûködéséről, valamint a TASZII idei évi munkájáról, a Hévíz Térsége Önkormányzati Területfejlesztési Társulás és az Óvodafenntartó Társulás ez évi tevékenységéről.