MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Testvérkapcsolat is létrejöhet – Hévízi küldöttség Kínában
Kínai tárgyalássorozaton vett részt a közelmúltban Pekingben és Sanghajban Papp Gábor, Hévíz polgármestere, Kepli József János alpolgármester és Könnyid László turizmusért felelős alpolgármester. A hévízi küldöttség kínai fél meghívására érkezett a távol-keleti országba. Tárgyalásaik eredményeiről sajtótájékoztatón számolt be Papp Gábor.

A polgármester rámutatott: az elmúlt időszakban az eddiginél jóval nagyobb számban fogadott kínai delegációkat a város, ezek mindegyike a Hévízzel való együttmûködés lehetőségei miatt kereste fel a városvezetést. Az együttmûködés kiterjedhet a hévízi tartózkodások meghosszabbítása lehetőségének vizsgálatára és megvalósítására, szállodai, repülőtéri befektetésekre, de oktatási és egészségügyi területeken történő együttmûködésre is. Ez adta kiindulópontját a Kínában folyatott tárgyalásoknak.
A hévízi küldöttség a magyar nagyköveten és konzulokon kívül utazási irodalánc vezetőivel, valamint a 8 millió lakosú Shanghaj leggazdagabb kerülete, Xuhui elöljáróival találkozott, akik Hévízzel testvérvárosi kapcsolat kiépítését is kezdeményezték.
Papp Gábor hangsúlyozta: a kínaiak részéről egyértelmû szándék mutatkozik az Európa felé nyitásra, azon belül is fontos terület számukra Magyarország. A hévízi tárgyalások egyik konkrét eredménye, hogy várhatóan a jövő év elején   Hévízre látogatnak a Xuhui kerület döntéshozói.