MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Tiszteletre és elismerésre méltó élet
Kilencvenedik születésnapján köszönthette Vértesaljai Antalnét Papp Gábor polgármester.

A Városházán tartott szép korú köszöntésre családtagjai közül többen is elkísérték a jelenleg is nagyon aktív életet élő Mária nénit, aki örömmel fogadta a „hivatalos” születésnapi köszöntést is.

Mária nénit nagyon sokan ismerik Hévízen, hiszen évtizedekig tanított a településen, s vezeti a díszítőmûvészeti szakkört.

Vértesaljai Antalné szüleitől örökölte a tanítás iránti szeretet, hiszen ők maguk is tanítók voltak Móron. Mária néni tanított Móron, Balatonudvariban, Zalaváron, végül Hévízen. A tanítói munka mellett szívesen foglalkozott a népmûveléssel, először gyermektánc csoportot vezetett, majd Egregyen alapított szakkört, ahol hímeztek és énekeltek is. Ezt követően felnőtt lányokkal, asszonyokkal hímző szakkört alakított 1968 októberében Hévízen 16 taggal, a szakkör a közelmúltban bekerülhetett a helyi értéktárba is. 2008-ban Magyar Örökség díjat vehetett át.

Mária néni tartalmas, gazdag életútját, Hévízért végzett tevékenységét Papp Gábor polgármester is megköszönte, mint mondta: amit a nevelés és a hagyományápolás terén végzett Mária asszony, az csakis tiszteletre és elismerésre méltó lehet.