MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Tizenöt éve város
Ünnepi megemlékezéssel, az önkormányzat által alapított kitüntető díjak átadásával és könyvbemutatóval ünnepelte várossá avatásának tizenötödik évfordulóját Hévíz. A Város Napjának rendezvénye a négy napos májusváró fesztivál kiemelkedő közösségi eseménye volt.

A Magyar Köztársaság elnöke 1992. május 1-én nyilvánította várossá Hévízt, s az azóta megvalósított intézményi és turisztikai fejlesztésekről Vértes Árpád polgármester számolt be az ünnepség résztvevőinek. Dr. Molnár Csaba, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke ünnepi köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy Hévíz idegenforgalmi és kulturális vonzerejével már várossá nyilvánítása előtt is különleges szerepet töltött be a régió és egész Magyarország életében. – A 2007 és ’13 közti időszak lehetőséget ad azoknak az új beruházásoknak a megvalósításra, mely nem csak a vendégek, hanem a helyi lakosság érdekeit is szolgálják. A régiós programokra benyújtott megfelelő pályázatok hozzásegíthetik a települést ahhoz, hogy elfoglalja méltó helyét az európai fürdővárosok sorában – jelentette ki az elnök. A köszöntőt követően az önkormányzat által alapított kitüntető címeket adták át. Hévíz város képviselő-testülete Pro Urbe Hévíz kitûntető díjat adományozott Batha Kálmánné, a Bibó István Alternatív Gimnázium és Szakközépiskola igazgatója részére a gimnázium elismertségének növelésében vállat kimagasló szerepéért, az iskola fejlesztésében, a tanulók eredményes felkészítésében végzett közel egy évtizedes kiemelkedő munkásságáért.
Pro Cultura Hévíz kitûntető díjat vehetett át:
- Ifj. Tóth János, a Bibó István Alternatív Gimnázium és Szakközépiskola tanulója többszörös junior és háromszoros felnőtt magyar golf-bajnok részére diákként és sportolóként tanúsított példamutató magatartásáért, hazánk jó hírnevének határokon is túlterjedő képviseletéért.
- Belovári Tamás, a Hévízi Televízió Kft. operatőre, a város életének bemutatásában végzett pártatlan, lelkiismeretes és igényes, több, mint egy évtizedes szakmai munkájáért.
- Szalontai Ágnes, az Illyés Gyula Általános és Mûvészeti Iskola tanára, közel három évtizedes kiemelkedő pedagógiai és munkaközösség-vezetői munkájáért, valamint a városi rendezvényeken és Hévíz város Önkormányzata testvérvárosi kapcsolatai ápolásában végzett szerepvállalásáért.
- Kövi Lászlóné, a Gazdasági Mûszaki Ellátó Szervezet csoportvezetője, több mint két évtizedes kiemelkedő, pontos és lelkiismeretes közalkalmazotti munkájáért.
- Ambrus Antal, a Bibó István Alternatív Gimnázium és Szakközépiskola tanára, volt igazgató-helyettese, közel egy évtizedes példamutató, az oktató és nevelő munka minden területére kiterjedő lelkiismeretes tanári munkájáért, a tanulók erkölcsi és hazafias nevelésében végzett emberi odaadásáért.
- Szekér József nyugalmazott rendőr ezredes, a Hévízi Balesetmegelőző Tanácsadó Testület megszervezéséért, a testületben végzett fáradhatatlan, lelkiismeretes tanácsadói munkájáért, amellyel elősegítette városunk közlekedés-biztonságának és közbiztonságának megszilárdítását.
Hévíz város képviselő-testülete Hévíz Város Közszolgálatáért kitüntető díjat adományozott
- Szokol-Humay Lászlóné, az Illyés Gyula Általános és Mûvészeti Iskola tanára részére a matematika tantárgy oktatásában és a tanulók szaktantárgyi versenyekre való felkészítésben végzett több, mint három évtizedes kiemelkedő pedagógusi munkájáért.
- Molnár Jánosné, az Illyés Gyula Általános és Mûvészeti Iskola tanára részére, gyermekek százainak írásra, olvasásra tanításáért, iskolai rendezvényeken és a tanulók szabadidős programjainak szervezésében végzett közel három évtizedes aktív szerepvállalásáért.
- Szántó Júlia, a Brunszvik Teréz Napköziotthonos óvoda óvodavezető-helyettese részére, az óvoda nevelési értékeinek és hagyományainak továbbvitelében végzett több, mint három évtizedes munkájáért.
Zsadányi István, a Polgármesteri Hivatal nyugalmazott köztisztviselője részére, az építésügyi igazgatás terén végzett több mint három évtizedes magas színvonalú szakmai munkájáért.
Az Év Rendőre kitüntető díjat vehette át Nagy Gábor nyomozó tiszthelyettes, a hévízi rendőrőrs állományába kerülésétől kezdve folyamatosan nagy hivatástudattal végzett magas színvonalú, felelősségteljes munkájáért, a szolgálatellátások teljesítése során tanúsított példamutató magatartásáért.

(Forrás: Hévízi Tv)