MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Tizenöt éves a Hévízi Szobakiadók Szövetsége
1994-ben harminc fővel alakult meg a szövetség, melynek mára kétszáznegyvenhat tagja és huszonhét támogató partnere van - hangzott el a város legnagyobb civil szervezetének születésnapi rendezvényén. A közösségről és az ünneplésről szóló esten szó esett a jövőbeni tervekről is.

A hévíziek az ország más pontján dolgozó szövetségek képviselőit is meghívták a születésnapra, hogy előkészítsék egy országos szervezet létrehozását. Mint Lajkó Ferenc a hévízi Szobakiadók Szövetségének elnöke bejelentette, okirat aláírásával nyilvánították ki, hogy december 31-éig megalakítják a magánszállásadók szakmai szervezetét. Az érdekképviselet mellett a minőségbiztosítási rendszer mûködtetése is bekerült a tervezett feladatok közé.
A születésnapi rendezvényen természetesen a múltról is szó esett. Berki Jánosné, aki egyedüliként a kezdetektől tagja az elnökségnek, nem csak a visszaemlékezésre vállalkozott.
- Megalakuláskor elhatároztuk, hogy pártoktól független szervezetet mûködtetünk, ami a jövőben is fontos cél. Örülök annak, hogy megfiatalodott az elnökség, hisz át kell adnunk a stafétabotot az új generációnak, de azt is kérem, legyetek aktívabbak! Fontos lenne az is, hogy régióban gondolkodjunk, hisz nekünk a Balatont és Hévízt kell összekapcsolnunk. A városban a gyógyturizmust kell erősítenünk, mert ebben rejlenek lehetőségeink. Jó alapokat raktunk le, amire lehet építkezni – mondta. Minderre emlékeztetőül egy olyan poharat adott át Hercezg Zoltán titkárnak, melyre a „Hass, alkoss gyarapíts, s a szövetség fényre derül” feliratot vésette.
A jubileum alkalmából „A Szövetségért” díjban részesítették Vértes Árpád polgármestert, a Hévízgyógyfürdő Nonprofit Kft.-t, Bódy Gyulánét, Tekler Irént, Pálczás Editet, Berki Jánosnét, Bódis Jánosnét, Pethő Emilnét, Mörk Lászlót és Dabóczi Lászlót.
Születésnapi ajándékként üdülési lehetőséget ajánlott fel az Eger Magánszálláshelyeinek Egyesülete. A tagok közt sorsolás nyertese Sebők Andrásné lett. Az ünnepség zárásaként kulturális mûsor várta a jubiláló szervezet tagjait.

(Forrás: Hévízi TV)