MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Tízéves a protestáns templom
Hálaadó istentisztelettel emlékeztek meg a hévízi evangélikus-református templom felszentelésének 10. évfordulójáról a gyülekezetek tagjai. Az ünnepi alkalomra az egyházi elöljárókat, a korábban itt szolgált lelkészeket és a társadalmi, politikai élet szereplőit is meghívták.

Az ünnepi alkalomból Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, Benák Krisztián református lelkész valamint Smidéliusz Zoltán és Honthegyi Zsolt evangélikus lelkész szolgálatával tartottak istentiszteletet.
- Nekem sokat jelent ez templom. Esperesként jelen voltam az alapkőletételen, majd nyomon követhettem, ahogy kinő az épület a földből. A kezdet lendülete, összetartó ereje mindig jelen van, s Isten adja, hogy maradandó legyen. A szívünkben élő láng mindig táplálja ezt a tüzet! – fogalmazta meg Smidéliusz Zoltán evangélikus lelkész.
Többen is szóltak arról, hogy tíz év nem nagy idő egy templom életében, mégis jelentős a hévízi közösségek életében. A szórványban élő református és evangélikus hívek összejöhetnek, gyakorolhatják hitüket, közösséget építhetnek és a város vendégei felé is szolgálatot teljesíthetnek. A jubileum esztendeje a református közösség életében fordulatot is hozott. – Önálló missziós egyházközséggé váltunk. Letelepedett Hévízen egy fiatal lelkész házaspár, akikkel számos terv megvalósítását tervezzük. A gyülekezetépítés, az ifjúsággal való foglalkozás, az Őszikék Idősotthon lakóinak támogatása mind-mind a feladatok közt szerepel – fejtette ki szerkesztőségünknek Papp Gábor a hévízi református gyülekezet gondnoka.
– Mindenben támogatjuk az itt folyó munkát. Úgy tudom, megkezdődött a közösség feltérképezése, ami egy nagyon fontos tevékenység. Természetesen nélkülözhetetlen az igehirdetés, de a gyülekezet építése a pasztoráción múlik – mondta Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület frissen kinevezett püspöke, majd hozzátette: - El kell érnünk az embereket a mai világban, amikor oly nagy szükség van a vigasztalásra és a támogatásra.

(Forrás: Hévízi TV)