MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Tízéves a Szent Lukács Idősek Otthona
Jubileumot, fennállásának 10. évfordulóját ünnepelte ma a hévízi Szent Lukács Idősek Otthona.

A Veszprémi Érsekség által alapított, pályázati támogatással épített otthon 2002 szeptembere óta fogadja lakóit. E jeles évfordulóra ünnepi szentmisével, kiállítással és szoboravatással emlékeztek meg a lakók és a fenntartók.

A szentmisét követően Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának
szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára mondott ünnepi beszédet, melyben méltatta azoknak a fiataloknak a munkáját, akik az idősek gondozását vállalták fel. Az államtitkár az idősekhez is szólt:

  • Önök, ha fizikailag már nem is tudnak annyit tenni, amennyit szeretnének, imáikkal segíteni tudják az itt folyó munkát, ezért arra kérem Önöket, soha ne érezzék feleslegesnek, kiszolgáltatottnak magukat – mondta.

A vendégeket Manninger Jenő, a megyei közgyûlés elnöke is köszöntötte. Kiemelte: az intézmény egyházi fenntartása garancia arra, hogy az itt lakóknak a gondozás mellett lelki törődésben is van és lesz részük, s ez jelentősen segít a mindennapok pozitív megélésében.

Az intézmény eddigi életéről, eredményeiről Rádi-Dallos Rita intézményvezető számolt be röviden, majd a résztvevők jelenlétében az évforduló méltó emlékeként leleplezték az intézmény névadóját, Szent Lukácsot ábrázoló szobrot. Major Lajos és Csávás Csaba alkotását dr. Márfi Gyula veszprémi érsek, Kiss László hévízi esperes és Rádi-Dallos Rita avatta fel.

A vendégek, az intézmény lakói és az ez alkalomból meghívott hozzátartozók ezt követően ünnepi ebéden vettek részt, és megtekintették az intézmény életét bemutató kiállítást is.

Nézze meg galériánkat!