MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Több mint kétmillió forintot hozott az aukció
Negyvenkilenc mûalkotás, összesen 2.139.700 forint értékben kelt el azon a hévízi aukción, melyet a vörösiszap-károsultak megsegítésére szervezett a város. Az árverést megelőzően a Bibó gimnázium diákjai adtak mûsort, majd százhúsz képzőmûvészeti alkotás került kalapács alá. A többségében professzionális alkotók ingyenesen ajánlották fel a festményeket, grafikákat, kisplasztikákat, s a rendezvény teljes bevétele segélyként jut el a rászorulókhoz.

Két szálon indult kezdeményezés futott össze a segélyakcióban. Elsőként a Bibó Gimnázium diákjai ajánlották fel, hogy nem csak pénzgyûjtésbe kezdenek, hanem adnak is érte valamit. Saját produkcióikat. A tánccsoportok mellett további előadók jelentkeztek, hogy hozzájáruljanak egy jótékonysági rendezvény sikeréhez.
A másik szálon Hermann Katalin üvegmûvész indult el. A Képző- és Iparmûvészek Szövetségének tagjaként körlevélben kereste meg az ország neves alkotóit, hogy ajánljanak fel egy-egy mûvet az általa tervezett hévízi aukcióra. Ennek eredményeként állt össze a százhúsz mûvet tartalmazó árverési katalógus. Többen jelképes kikiáltási árat jelöltek meg, hogy így is növeljék a várható bevételt.
A két kezdeményezésből végül Papp Gábor polgármester fővédnökségével jött létre a közös est. A város a költségvetésből egymillió forintot már átutal a kármentő alapba, ám ez a rendezvény a civil szférát is megmozgató jótékonysági eseménnyé vált. Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyûlés elnöke úgy vélte, megyeszerte példa nélküli akciót valósított meg Hévíz, s nem tartotta kizártnak, hogy a megmaradó mûveket tovább vigyék a megye más pontjára. Gelencsér Béla önkormányzati képviselő, aki több alkotásra is licitált, ugyancsak dicsérte a kezdeményezést. Mint mondta, meglepte milyen színvonalas mûsort állítottak össze a diákok, az árverésről szólva azt hangsúlyozta, hogy noha kedveli a mûvészetet, ezúttal az elsődleges szempont a segítségnyújtás szándéka volt.

(Forrás: Hévízi TV)