MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Több pénz fejlesztésre, városmarketingre – elfogadták a város költségvetését
Közel 3,7 milliárd forint bevételi és kiadási főösszeggel fogadta el a város ez évi költségvetését a hévízi képviselő-testület.

- A város, hogy ekkora összegből tud gazdálkodni, abban nagy szerepe van az idegenforgalmi adóból származó bevételnek, mely a költségvetési bevétel egynegyedét jelenti. Kedvezően fog alakulni az idegenforgalmi adó központi költségvetésből származó hozzájárulás összege. Az előző évben 1 Ft plusz támogatás volt minden idegenforgalmi adóból származó bevétel minden forintjára, ami aztán kiegészült még központosított támogatással forintonként 33 fillérrel. A 2011. évi költségvetési törvény minden forint idegenforgalmi adóbevétel után 1,50 Ft-ot biztosít, ami még jobban ösztönzi a várost, hogy mindenképpen megtegyen minden intézkedést az idegenforgalmi adóbevétel kedvezőbb alakulása érdekében – ecsetelte Papp Gábor polgármester a költségvetési rendelet tervezet tárgyalása kapcsán.

Elhangzott: az állami költségvetés az önkormányzat által ellátott feladatokra 255 millió Ft-ot biztosít. Az intézmények feladatellátásához az önkormányzat 667 millió Ft önkormányzati támogatást biztosít egyéb bevételei terhére.

Az elnyert pályázati források, illetve egyéb felhalmozási bevételek összege várhatóan 476 millió Ft-ot jelent a város büdzséjének, amit természetesen az önkormányzatnak további saját forrással kell kiegészíteni ahhoz, hogy a pályázott fejlesztések megvalósuljanak.

A fejlesztésekről általában a polgármester elmondta: míg 2009-ben a fejlesztésekre fordítható összeg 160 millió forint volt, addig ebben az esztendőben új beruházásokra, illetve jelenleg zajló fejlesztések befejezésére 861 millió forintot tud fordítani a város.

A feladatok ellátásához a források biztosításánál az elsődleges cél a költséghatékonyság és az optimális dolgozói létszámok megállapítása.

A foglalkoztatottaknál bérfejlesztést csak a jogszabályi előírásoknak a soros előrelépés keretében lett biztosítottak, és rendelkezésre áll az esedékes jubileumi jutalom összege.

A hivatal költségvetéséből forrásokat adtak le a GAMESZ-hoz városüzemeléshez kapcsolódó a gróf Festetics Mûvelődési Központhoz a városi rendezvényekhez.

- Fontos és kiemelt cél, melyre forrás áll rendelkezésre, a város marketing és reklám tevékenységének erősítése. A több vendég több bevételt fog eredményezni a költségvetésnek – fogalmazott a polgármester. Hozzátette: mindenképpen kiemelésre érdemes a város járdáinak, csapadékvíz elvezetésének biztosítása, melyre a megfelelő tervek elkészítése elkezdődik. Ilyen mértékû járdafejlesztés, illetve felújítás az elmúlt évtizedekben nem történt a városban, ami most elkezdődik. A jelentős mértékû fejlesztések mellett megfelelő céltartalékkal is rendelkezni fog a város (528 millió Ft), amiből pályázati források kiegészítése biztosítható.

A költségvetést a fenti megállapítok mellett a képviselő-testület egyhangúlag elfogadta.

Elfogadták a képviselők a Hévíz Tv és az Aquamarin Szálló üzleti tervét is. A tévével kapcsolatosan megjegyezték: az uniós elvárásoknak megfelelően a digitális sugárzásra való átálláshoz már most megkezdik az előkészületeket. Az Aquamarin esetében szerény nyereséggel tervezik a 2011. évet befejezni, és – ahogyan az elhangzott – komoly figyelmet kívánnak fordítani az „A” épületrész felújítására, miután az a jelenlegi állapotában nem tudja felvenni a versenyt a hasonló típusú szállodákkal.

Egyetértett a testület a piac felújításának szükségességével és azzal, hogy a városi piacon minőségi, és elsősorban helyi termékek bemutatójának és árusításának lehetőségét kell biztosítani a jövőben, akár kedvezményes lehetőségeket is kínálva a forgalmazást felvállalóknak.

Zárt ülésen bírálták el a mûvelődési központ igazgatói álláshelyére beérkezett pályázatokat – a státuszt Halász Gábor, kommunikációs szakember tölti be. Szintén elbírálták a városi honlap készítésére beérkezett ajánlatokat is. A nyertes cég a honlap közigazgatási és turisztikai oldalait újítja meg.

(Forrás: Városháza)