MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Török szakmai csoport tanulmányozta a hévízi gyógyvizet
A törökországi Odunpazari város delegációja tett látogatást Hévízen azzal a céllal, hogy az itteni fürdőkultúrát tanulmányozza, valamint a termálvíz kincs hasznosításának lehetőségeiről folytasson eszmecserét.

Az Isztambul és Ankara között fekvő, mintegy húszezer fős város Hévízhez hasonlóan fürdővel és fejlesztés alatt álló reptérrel rendelkezik, a szakmai alapokon folyó diskurzust Hévíz törökországi nagykövete, Hegedûs Tamás készítette elő.

 

A vendégeket Papp Gábor polgármester prezentáció keretében ismertette meg a hévízi lehetőségekkel, melyek sorában élénk érdeklődést váltott ki a vízkivételi eljárások rendjének, szabályozásának kérdése, a szállodai lehetőségek, valamint a Hévízi-tó mint különleges gyógyászati és kínálati elem.

 

Törökország egy rendkívül erőteljes gazdasági fejlődés alatt lévő ország, mely szemmel láthatóan keresi az európai kapcsolódási lehetőségeket, így örömmel fogadjuk, hogy ebben Hévíz is előkelő szerepet kap.

 

A polgármester elárulta: a török kapcsolatok fejlődésében újabb lehetőséget az ankarai magyar nagykövet meghívása, melynek ősszel kíván eleget tenni Hévíz.