MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Tűzzel írja képeit
Elekes Gyula tûzzománc-készítő alkotásaiból nyílt kiállítás a hévízi Városháza dísztermében. A tárlatot Papp Gábor Hévíz polgármestere nyitotta meg, a székelyudvarhelyi mûvész munkáit pedig Pap Gábor mûvészettörténész méltatta. A tárlaton látható mûvek azt mutatták meg a közönség számára hova tud eljutni egy alkotó azzal a technikával, ami számára a legtökéletesebb önkifejezési mód.

- Ez egy képírás, egy üzenet, mellyel az engem ért információkat, ingereket igyekszem leképezni, formába önteni. Mechanikai értelemben ugyan nem tartalmaznak írásformákat a képeim, de az üzenet mégis eléri az embereket. Megérinti őket nemcsak a szülőföldemen vagy Magyarországon, hanem Moszkvában vagy éppen egy la corunai kiállításon is – mondta a képek alkotója, Elekes Gyula.
Sokféle a téma, sokféle a forma, mellyel a mûvészetkedvelők találkozhatnak a tárlaton. Van itt triptichon, megjelennek a hegyek vagy éppen érzések az alkotásokon. A történelmi régmúltat a csodaszarvas idézi meg, mely visszatérő motívum a képeken.
- Ez egy örökség, melyet a székelyföldi mûvész felvállalt. Nem sokan mernek ugyanis lenyúlni a gyökereinkig, s vállalni a múlt ilyen formájú megjelenítését – fogalmazott Pap Gábor mûvészettörténész: -Úgy tûnik egyre inkább jelentkezik az igény, hogy ezt megmutassuk a világnak, ahogy Elekes Gyula is teszi. Méghozzá nem akárhogyan, hiszen ezzel a technikai tudással, ezzel a kifejezésmóddal ott van a nemzetközi tûzzománccal foglalkozó mezőny első húsz, de akár a tíz legjobb mûvésze között.

(Forrás: HÉVÍZI TV)