MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Új bérletrendszer, kötbérezett vállalkozó

Kötbérezik a vállalkozót, plusz forrásigényt nyújtanak be a gyógyhelyprojekt keretében, január elsejétől pedig új parkolási bérletrendszert vezetnek be a városban. Többek között ezekről is egyhangú szavazással döntött a képviselő-testület mai, rendkívüli ülésén.
A parkolási bérletek tekintetében a jövő évtől a lakossági és dolgozói bérletek mellett – elsősorban a vendégek igényeit figyelembe véve – három és hét napos bérletek vásárlása is lehetővé válik, a nagyparkoló tekintetében pedig negyedéves bérletek vásárlására is lehetőség nyílik, melyben az elő- és utószezont, valamint a főszezoni hónapok is megkülönböztethetővé válnak, és ez természetesen a bérletek árában is megmutatkozik majd. A nagyparkoló esetében fontos változás lesz, hogy januártól 30 perces ingyenes áthajtást („ingyenes parkolást”) tesz lehetővé a rendelet.
A döntéseket ismertető sajtótájékoztatón Papp Gábor polgármester és Kepli József János alpolgármester a beruházásokkal kapcsolatos határozatkoról is beszámolt. Papp Gábor elmondta: a Vörösmarty utca esetében a vállalkozó a munkaterület átadását határidőre nem valósította meg, így az önkormányzat a kötbérezés lehetőségével él a vállalkozó irányában. A beruházást várhatóan 3-4 hét múlva fejezik be. A Helios Hotel előtti járdaszakasz valamint a lakóházak előtti bejárók helyreállítását az önkormányzat saját rendelkezésre álló forrásból elvégzi. Az utca és a további járda szakaszok helyreállítására forrásigényt nyújtanak be. Kepli József János alpolgármester az elhúzódó gyógyhelyprojekt-beruházásról szólt. Mint mondta: a projekt esetében a volt buszmegálló épület födém- és tartószerkezete az előzetes hatástanulmányok által ki nem mutatott komoly hibákat mutatott, ami miatt új tervek készítése és új egyeztetések lefolytatása vált szükségessé. Ezek birtokában és a testület jelen ülésen történő jóváhagyásával az önkormányzat plusz támogatási igényt nyújt be az épület befejezésére, melyre a forrásigény pozitív elbírálása nyomán 2023. május végén kerülhet sor.