MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Új elnök, régi alapszabály
Gelencsér János lemondása miatt új elnököt választott a Hévízi Szobakiadók Szövetsége. A személyi kérdésben döntéshozatalra jogosult közgyûlésen a jelenlévők egyhangúlag Lajkó Ferencet választották elnökké. Az alapszabály tervezett módosítása azonban elmaradt. Nem fogadta el a tagság, hogy a tisztségviselők személyéről a jövőben eleve titkos szavazással döntsenek.

A szobakiadók szövetségének 271 tagjából 49-en jelentek meg a közgyûlésen. Gelencsér János lemondása nem érte váratlanul a tagságot, hiszen a legutóbbi elnökségi ülésen már bejelentette távozását. Indoklásként megfogalmazta, hogy több időt kell szánnia októberben újabb gyermekkel bővülő családjára és nagyobb intenzitással kell dolgoznia saját vállalkozásában is, mely érzi a gazdasági válság negatív hatásait. A döntésbe belejátszott az is, hogy tapasztalatai szerint nem szerencsés egyidejûleg a szövetség elnökének és önkormányzati képviselőnek lenni. Gelencsér János egyébként úgy értékelte, hogy a szövetség aktív és sikeres időszakot tudhat maga mögött, s főleg az internetes megjelenések terén sikerült előrelépni.
A Szobakiadók Szövetségének elnöksége Lajkó Ferencet jelölte a vezető tisztség betöltésére. Miután további személyi javaslat nem érkezett, a tagság egyhangúlag választotta meg az új elnököt. Lajkó Ferenc, aki születése óta Hévízen él, húsz éve foglalkozik szobakiadással. Szakmai végzettsége szerint is a vendéglátáshoz, idegenforgalomhoz kötődik. Mint ismertette szeretné továbbvinni a megkezdett munkát, keresi a költséghatékony reklámozás lehetőségeit. A programok szervezése mellett megcélozza a külföldi szobakiadókkal közös kedvezményrendszer kidolgozását és a tagok ötleteit is várja egy önálló Hévíz vándorkiállítás anyagának összeállításához.
Lajkó Ferenc eddig elnökségi tagként dolgozott, s most megüresedett posztjára is új tagot kellett választani. Egyetlen jelöltként fogadta el a tagság Hermann Katalint, aki a kevesebb férőhellyel rendelkező szobakiadók érdekeit hivatott képviselni.
A közgyûlésen Herczeg Zoltán titkár bejelentette, hogy több javaslat érkezett hozzá az alapszabály módosítását kérve. Jelenleg a vezető tisztségviselőkről nyílt szavazással és szótöbbséggel dönt a közgyûlés. Titkos szavazás csak akkor tartanak, ha az ülésen erre vonatkozó javaslat hangzik el. Többen azonban azt kérték, hogy személyi kérdésekben eleve a titkos szavazást rögzítse az alapszabály. - Érthetőnek érthető, csak azt nem tudom minek? – kérdezte az első hozzászóló, akinek véleményéhez többen is csatlakoztak. Mint mondták az a legjobb, ha mindenki nyíltan vállalja a véleményét és szemtől szembe megfogalmazva a kritikákat. Így végül tartózkodás mellett a közgyûlés elutasította az alapszabály módosítását. Érvényben maradt az az eljárási rend, hogy személyi kérdésekben csak akkor rendelnek el titkos szavazást, ha arra akár egyetlen tag is javaslatot tesz.

(Forrás: Hévízi TV)