MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Új év, új dimenziók

2017 Hévíz új dimenzióba helyezésének éve volt, az idei esztendőben pedig a város mintegy 8 milliárd forint értékben indíthat beruházásokat – mutatott rá Papp Gábor polgármester Hévíz újév köszöntő fogadásán.

A város eseménydús és eredményes évet hagyhatott maga mögött. Turizmusa teljesítette a hozzá fûzött reményeket: a szálláshelyeken a megelőző évinél 12 százalékkal több, várhatóan mintegy 1.200 ezer vendégéjszakát regisztrálhat a város, továbbra is biztosítva ezáltal előkelő első helyét az ország leglátogatottabb vidéki településeinek listáján.

Izraeli és kazahsztáni nyitás, élénkülő lengyel, osztrák, spanyol, horvát, szlovák és olasz kapcsolatok, a V4-ek hévízi tanácskozása emelkedik ki a tavalyi év külkapcsolati eseményei közül. Sikerrel zárta Hévíz a reformációs emlékévet, de a legkomolyabb és legnagyobb lépés volt, hogy hozzáfoghattak Hévíz fő utcájának felújítási munkáihoz. És bár az idei év feladatait nagymértékben ennek a felújításnak a mozzanatai határozzák meg, nem ez lesz az egyetlen fejlesztése a városnak.

Elnyert közlekedésfejlesztési pályázatból megújul, és új helyre kerül az autóbusz pályaudvar és kerékpáros utakat építhetünk. Egy új sportcsarnokot építünk a régi helyén, parkolóval. További feladatunk, hogy a Hévízi Tóvédelmi program keretén belül környezetvédelmi és természetvédelmi fejlesztéseket valósíthatunk meg a Balaton Felvidéki Nemzeti Parkkal és a gyógy-kórházzal közösen. Mindezek mellett felújítjuk a Zrínyi utcát, és pályázatokat nyertünk el különböző feladatokra, úgymint: sportszálló és kollégium építése, a termelői piac átalakítása, a városi nagyparkoló átépítése, a Festetics sétány megépítése, és várhatóan a gyógyhelyfejlesztési pályázatunkat is sikerül megvalósítanunk – sorolta a teendőket Papp Gábor, ezzel együtt köszönetét fejezte ki Manninger Jenő térségi országgyûlési képviselő felé az eddigi együttmûködésért és segítségért.

Külön kitért a polgármester a Hévíz-Balaton Airport életére.

  • Hat éve viseli a térségi repülőtér üzemeltetésének minden gondját és terhét Hévíz. Köszönettel tartozunk Magyarország Kormányának, és azon belül is Seszták Miklós Nemzeti Fejlesztési Miniszter úrnak, hogy a tavalyi évben 200 millió forint támogatást biztosítani a repülőtér üzemeltetéséhez. Az idei évben elindulhat a kormányhatározattal biztosított 6,6 milliárdos fejlesztés, amely az infrastrukturális beruházások következményeként elhozhatja a várva várt légijárat-fejlődéseket is. Számításaink szerint 3 éven belül több menetrendszerinti és cargo járatot fogad majd az infrastruktúrájában, környezetében és technikájában megújult repülőtér fogadni – jelezte. Hangsúlyozta azt is,  hogy a reptér mûködtetésében, az ebben rejlő lehetőségek felismerésében, a térségi együttmûködés megvalósításában Zalaegerszeg megyei jogú város élen, s ennek az  együttmûködésnek nyertese lehet a térség.

Az újévköszöntő beszédet követően Manninger Jenő országgyûlési képviselő mondott pohárköszöntőt, majd a jelenlévő megyei, városi méltóságok, Hévíz közéletének szereplői koccintottak a sikeres új esztendőre. A vendégeket a fogadás során Szakonyi Milán gitármûsora szórakoztatta.