MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Új helyen az orvosi ügyelet
Október 1-étől a Hévízgyógyfürdő Kht. téli fürdőjének épületébe költözött az öt település betegeit szolgáló hévízi orvosi ügyelet. A betegek délután négy órától reggel nyolcig valamint hétvégén itt vehetik igénybe az egészségügyi szolgáltatást. A változtatást az önkormányzat kezdeményezte, mert a korábbi gyakorlattal minden érintett elégedetlen volt.

A korábbi ügyeleti rendelő mellől hiányzott az orvos, a nővér és a gépkocsivezető számára biztosítandó megfelelő pihenőhelyiség. Ez olyan anomáliákhoz vezetett, hogy riasztás esetén az ügyelet autója először a keszthelyi lakosú orvosért indult el, s csak a vargabetû megtétele után jutott el a pácienshez. A késlekedés miatti panaszokat a képviselő-testület is többször tárgyalta, s végül a közhasznú társasághoz fordult megoldásért.
– Egy olyan városban ahol kórház mûködik, jogos igény, hogy az orvosi ügyelet is elhelyezést kapjon az intézmény falai közt. Ezért teljesítettük a kérést - indokolta a lépés hátterét Dr. Hegedûs Lajos, a kht. főigazgatója. – Mintegy három millió forintot fordítottunk az ügyeleti helyiség, a pihenőszobák és az egyéb létesítmények kialakítására, felszerelésére – tette hozzá a főigazgató. – A megfelelő körülmények közt gyorsabb lesz az ellátás, s ha az ígéretek valóra válnak, akkor hamarosan a korábbinál magasabb színvonalú ellátást tudunk biztosítani – mondta Dr. Hegedûs Mihály hévízi háziorvos.
Optimizmusát a rendelő átadásakor bejelentett tervek alapozzák meg. Mint elhangzott, a Kht. a közeljövőben éjszakai ügyeletes patikává alakítja közforgalmú gyógyszertárát. Így a sürgősségi ellátásra szoruló páciensek helyben kiválthatják az orvos által felírt készítményeket. Dr. Szabó Csaba igazgató-helyettes további fejlesztési elképzelésekről is tájékoztatta a megjelenteket. E szerint megcélozták, hogy helyben elvégezhetőek legyenek a kisebb laboratóriumi vizsgálatok, valamint olyan képalkotó eljárások is az ügyeletes orvosok rendelkezésére álljanak, mint pl. a röntgenfelvétel elkészítése.

(Forrás: HÉVÍZI TV)