MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Új parkoló várja az autósokat a belváros közelében
Új, húsz férőhelyes parkolót építettek a Jézus Szíve-templom mögött. Bár a placcot már birtokba vették az autósok, az összesen harmincmillió forintba kerülő önkormányzati beruházás folytatódik: hamarosan parkolóórát szerelnek és nyilvános illemhelyet alakítanak ki a területen, ahol egy órán át ingyenes a parkolás.

- Alapvető igény, hogy minél több parkolóhely legyen a belváros közelében – bocsátja előre Papp Gábor polgármester. – Ez a szükséglet a Széchenyi utca ezen részén hatványozottan jelentkezett, hiszen a templomba járók eddig csak a Kossuth utcában tudtak megállni, s emellett a hamarosan nyíló kormányablak közelében is biztosítani kell a parkolási lehetőséget.

 

Az önkormányzatnak kapóra jött, hogy eladó lett a Zrínyi utca 1-es szám alatti ház. Ezt megvásárolva el is indulhatott a beruházás, amely a vételárat, a parkolóhelyek kialakítását és a kerítésépítést is beleszámítva 30 millió forintba került.

 

- Hamarosan átalakítjuk parkolási rendszerünket, a változás ezt a parkolót is érinti majd – folytatja a városvezető. – A közintézményeknél, iskoláknál, orvosi rendelőknél és a polgármesteri hivatalnál fél órán át eddig is ingyen lehetett parkolni, nemrégiben azonban egy órára emeltük ezt az időtartamot, ami szükség esetén meg is hosszabbítható. Minderre azért volt szükség, mert az ügyintézés vagy egy-egy orvosi vizsgálat nem mindig fért bele ennyi időbe. Az eddigi tárcsás rendszert azonban megszüntetjük, mert ezek beszerzése sok esetben gondot okozott az autósoknak. Két-három héten belül megérkeznek a parkolóórák, addig szabadon használható az új parkoló. Három pontra szerelünk automatát: ide, a templom mellé, a Kossuth Lajos és a József Attila utcára. A készülékek jegyet adnak, fizetni azonban nem kell ezért, a 60 perc leteltével viszont el kell hagyni a parkolót.

 

A templomnál, teszi házzá Papp Gábor, Kiss László esperessel egyeztetve, természetesen figyelnek majd arra, hogy melyek azok az események, amelyek ennél tovább tartanak.

 

A beruházást pedig folytatják: a mozgáskorlátozott és normál parkolók mellé, ugyancsak a lakossági jelzések hatására, egy nyilvános mellékhelyiséget is építenek a terület felső sarkába.

 

Varga Lívia / Forrás