MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Újévi köszöntő
Miután önkormányzatok és gazdálkodó szervezetek egyaránt pénzszûkének néznek elébe, igazi közönségsikert aratott Hévíz város hagyományos újévi köszöntőjén a Hegedûs a háztetőn címû film legismertebb betétdala: a „Ha én gazdag lennék...”

Országgyûlési képviselők, a megyei közgyûlés elnöke, megyei szervezetek vezetői, polgármesterek, pártok és egyházak képviselői valamint szállodák, önkormányzati intézmények vezetői vettek részt a 2009. évi hévízi köszöntőn.
- A gazdasági válság miatt feszültségekkel ért véget a 2008-as esztendő, s némileg félelemmel tekintenek az emberek 2009 elé. Az önkormányzatok vezetőit is aggodalommal tölti el, hogy egyre nehezedő pénzügyi helyzetben kell megfelelniük az elvárásoknak – mondta a megjelenteknek Vértes Árpád polgármester. Az előző év eseményeit összegezve azonban az derült ki, hogy 2008 mégis sikeres volt a város számára, hiszen az intézményeket jó színvonalon tudta mûködtetni és több fejlesztési elképzelést is sikerült megvalósítani.
Az idei esztendő beruházásai közül a legnagyobb volumenû a belvárosi rekonstrukció első üteme lesz, melyhez pályázati támogatást nyert az önkormányzat. Ugyancsak fontos feladatként említette a polgármester az önkormányzati tulajdonú Aquamarin Hotel minőségi fejlesztését valamint a Hévízi Gyógytó Világörökségi listára való felkerülését. A Hévízgyógyfürdő Kht. kiemelt projektjének indításával az egész környék jövőjét meghatározó fejlesztés indul el – vázolta a jövőt a polgármester.
A számvetésből kiderült, hogy sikeres volt a Hévízi Kistérség Önkormányzati Többcélú Társulásának elmúlt éve is. – Bízom abban, hogy kistérségünk nyolc települése egyre több olyan közös pontot talál, amelyben együtt tud dolgozni mindannyiunk érdekében. Bízom abban is, hogy megszûnnek az érdekellentétek az egyes települések közt, mert be kell látni mindenkinek azt, hogy a régió érdeke egyben saját érdekük is – fejezte ki reményét Vértes Árpád. A köszöntőt záró fogadáson Manninger Jenő, a Megyei Közgyûlés elnöke mondott pohárköszöntőt. Jókívánságai közt sok vendéget kívánt azt idegenforgalomból élő településnek.

(Forrás: Hévízi TV)