MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Újévi köszöntő
Idén is megtartotta hagyományos újévi köszöntőjét Hévíz Város Önkormányzata. A térségben mûködő települések és vállalkozások vezetőit, pártok, egyházak, hatóságok képviselőit Vértes Árpád polgármester köszöntötte a képviselőtestület nevében. A vendégeket a Musica Antiqa Együttes és az Egregyi Óvoda két csoportjának mûsora mellett operett összeállítás szórakoztatta.

Köszöntőjében Vértes Árpád polgármester tájékoztatást adott a város 2009-ben elért eredményeiről és az idei tervekről. Az önkormányzat már tavaly előkészítette azokat a beruházásokat, melyek meghatározóak a város jövőjében. Várhatóan februárban kezdődik a pályázati támogatással megvalósuló belvárosi rekonstrukció. A kivitelezés során hangsúlyt helyeznek a lakók, a vendégek és a vállalkozók folyamatos tájékoztatására, hogy a lehető legkisebb kellemetlenséggel járjon a beruházás. Vértes Árpád kiemelte azt is, hogy a város pályázatot adott be az autóbusz-pályaudvar átköltöztetésére valamint a bölcsőde kialakítására. Az eredményhirdetés a közeljövőben várható. Kisebbségi tulajdonosként az önkormányzat is várja, hogy a Hévízgyógyfürdő Nonprofit Kft. megkezdje az ötmilliárd forintos összértékû nagyprojekt megvalósítását, melyhez a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség másfélmilliárdos támogatást biztosít. A város változatlan célkitûzései közt szerepel az is, hogy segítse a gyógytó felkerülését a világörökségi listára. Az eredmények felsorolása közül nem maradt ki a hévízi kistérségi társulás nyolc településének munkája sem. Az együttmûködés sikerét nyertes pályázatok, kiadványok és rendezvények tanúsítják.
2009-ben magas színvonalú szolgáltatások jellemezték a település mûködést, melyért Vértes Árpád köszönetet mondott minden közremûködőnek: a hévízi lakosságnak, az adófizető vállalkozóknak és a magánszemélyeknek. Egy sikeres új esztendő érdekében támogatást kért a jelenlegi tervek megvalósításához, majd így zárta köszöntőjét: - Kívánom, hogy tudjunk bízni a jövőben, egymásban és nem utolsó sorban önmagunkban.
Ezt követően színes mûsor várta a vendégeket, majd a rendezvényt záró fogadáson Mohácsi József országgyûlési képviselő mondott pohárköszöntő beszédet. Az idegenforgalmi települések jövőjébe vetett hittel kívánt sok sikert kívánt Hévíz és a térségben mûködő települések terveinek megvalósításához.

(Forrás: Hévízi TV)