MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Újra városinfó

Hévíz életének aktuális eseményeiről tartott sajtótájékoztatót ma Papp Gábor polgármester.

A városvezető elsőként a Zrínyi utcai ivóvízgerinc vezeték cseréjéről számolt be. Mint mondta: a 80 millió forintos beruházással az utca ivóvízgerinc cseréjének munkálatai elkészültek, e hét elején elindult a fogyasztók egyenkénti rákötése az új rendszerre, melyről az önkormányzat több csatornán keresztül is tájékoztatta az érintetteket.

A Széchenyi utca jelenlegi állapotáról szólva kiemelte: a mai napon elkezdődik az aszfaltozás az utca Kossuth utca alatti részén. A munkák az Erzsébet királyné utcáig készülnek el; amennyiben az időjárás engedi, valamint a szegélyépítés is megfelelő ütemben halad, úgy a kopóréteg november 26-ig a Kölcsey utcáig is elkészülhet.

Folytatódnak a zöldterületi munkák és a kandeláberek telepítési munkái is. November 26-28-ig a zöldkazetták földbetöltés előtti munkáját végzik el a GAMESZ dolgozói, november 29-től kezdődhet a József Attila utca alatti szakaszon a zöldkazetták feltöltése. November 26-tól a József Attila utcától a körforgalomig tartó szakaszon megkezdődik a faültetés; ugyanettől a naptól kezdődik az alsó szakasz közvilágításának megújítása is, mely várhatóan két hétig tart.

Az aszfaltozási munkák megkezdésétől, azaz november 21-től december 7-ig az Erzsébet királyné utca és a nagyparkoló közötti szakaszt  a forgalom elől lezártuk.  Az elkerülő utat a korábbiaknak megfelelően a nagyparkoló - Jókai utca - Attila utca  útvonalon jelöltük ki. Az aszfaltozási munkák ideje alatt a Petőfi utca, Rákóczi utca Erzsébet királyné utcákból a ki- behajtás időszakos korlátozása várható, erről azonban a tájékoztatás más forrásokon keresztül megtörtént. Mivel az aszfaltozás mellett az E.ON is végez itt munkákat, az útlezárás ideje kitolódhat.

Az önkormányzat a korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén is díszkivilágítással köszönti az adventi időszakot - jelezte Papp Gábor. - A Széchenyi utcában azonban a kandeláberek cseréjéhez és az egyéb  munkákhoz igazodva két ütemben történik a fények felszerelése. A Zrínyi utcától felfelé a tavalyi díszek felkerülnek már az adventi időszak elejére. Az ettől lejjebb eső területeken később helyezik ki a karácsonyi díszeket, karácsonyra azonban az egész fő út ünnepi díszbe öltözik. A hónap végére a kitûzött T1 jelû út alapozási munkálatai az északi sorompóig elkészültek. Az út két oldalán a szegélyezés is hamarosan megvalósul. Időjárás függvényében tudnak haladni a CKT alapréteg befejezésével, melyre a kötő aszfaltréteg kerül majd. A déli bejáratot a közelmúltban elbontották, a kivitelező  ideiglenes kavicsos utat épített ki az üzletsorok mögött az közlekedhetőség érdekében.

A nagyparkoló építési munkái, a parkoló megközelítési lehetőségeinek és magának a parkolási lehetőségnek a beszûkülése, valamint a piac és annak területének átépítése miatt az önkormányzat idén nem nyitja meg a jégpályát. A lakosság és a vendégek szíves megértését ezúton is kérjük. Programokban így sem lesz hiány, hiszen az adventi időszakban számos rendezvénnyel várunk mindenkit. Sor kerül minden adventi vasárnapon a Deák téren a városi koszorú adventi gyertyáinak meggyújtására. Minden gyertyát négy órakor gyújtunk meg, az elsőt dr. Márffy Gyula veszprémi érsek megtisztelő részvételével. Emellett koncertek, Mikulás-váró, kézmûves vásár várja az érdeklődőket, a szobakiadók szövetsége pedig minden adventi hétvégén jótékonysági süteményvásárt szervez. A városi szilveszter sem marad el, ám idén nem a nagyparkoló, hanem a Deák tér lesz a közös évbúcsúztató helyszíne.

A piac ellenben az adventi időszakban vasárnap kivételével minden nap nyitva tart! November 30. és december 22. között  piaci napokon a hagyományos nyitva tartás szerint mûködnek: kedd, szombat: 7-13 óra között, csütörtök: 12-18 óra között. Ezeken a napokon kívül: hétfő, szerda, péntek: 10-17 óra között.