MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Ülésezett a HBTT
Eredményesnek tartották a tavalyi évet a Hévízi Balesetmegelőző Tanácsadó Testület tagjai. A baleseti statisztikák kedvezően alakultak, a gyorshajtás azonban még mindig problémát jelent. Ha a jogkövető magatartásra önszántukból nem lehet rávenni a jármûvezetők egy részét, akkor az ellenőrzést kell gyakoribbá tenni. Az ülésen elhangzottak szerint ebben partner lesz a Keszthelyi Rendőrkapitányság.

A 2007-es évet a rendőri vezetők egyaránt pozitívnak értékelték.

– Megnyugtatóan alakult a közlekedési balesetek statisztikája. A Keszthelyi Kapitányság területén csökkent a halálos balesetek száma és elfogadható évet zárt a Hévízi Rendőrőrs is – mondta Dr. Farkas Zsolt, a Keszthelyi Rendőrkapitányság rendőrőrnagya.

– 2006-ban négy: ebből egy súlyos, három könnyebb sérülést okozó, 2007-ben pedig hat könnyû sérüléssel járó baleset történt a területünkön. Ezek megakadályozására a lakosság fokozott rendőri jelenlétet vár tőlünk, aminek nem könnyû megfelelni, hiszen az illetékességi körünk nemcsak Hévízre, hanem még tíz környező településre is kiterjed – tette hozzá Dr. Vajda Gábor, a Hévízi Rendőrőrs parancsnoka, aki a HBTT elnöki tisztét is betölti. 

A beszámolókból kiderült, hogy folytatni kívánják a megkezdett programokat: köztük az ittas vezetők kiszûrését, a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzését.

- Minderre szükség is van, hiszen országosan 2773-an, Zalában pedig 120-an okoztak tavaly ittas állapotban közlekedési balesetet - ismertette az adatokat Kator László, nyugállományú alezredes, a HBTT új tagja. A további gondok, problémák közül a sebességhatárok átlépését, az elsőbbségadás elmulasztását, a körforgalmakba való be-illetve kilépés szabályainak rossz ismeretét emelték ki a testület tagjai. Javaslattévő jogukkal élve több tiltó tábla elhelyezését és a traffipax gyakoribb használatát vetették fel.

- A HBTT javaslatait is figyelembe itt az ideje, hogy érvényt szerezzünk a 2005 februárjában, Hévíz teljes területére bevezetett 40 km/h-s sebességkorlátozásnak. Ezért is kértük a Keszthelyi Rendőrkapitányságtól, hogy a mérőmûszereket gyakrabban, heti 3-4 alkalommal üzemeltessék Hévízen - mondta Gelencsér Hédi, a helyi Közbiztonsági Bizottság elnöke.

- A mûszereket mindig más helyen, napi 2-4 órás időtartamban mûködtetjük majd. Reméljük, hogy idővel az is segítheti a szabálytalankodók megfékezését, ha az objektív felelősségről szóló, egyelőre még kiforratlan jogszabály lehetővé teszi az önkormányzatoknak, hogy sebességmérést végezzenek, s így ellenőrizzék a közlekedőket – mondta Dr. Farkas Zsolt.

(Forrás: HÉVÍZI TV)