MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Ülésezett a hévízi kistérség fejlesztési tanácsa
Kistérség Fejlesztési Tanácsülést tartott május 19-én a Hévízi Kistérség Önkormányzatainak Többcélú tanácsa. Az ülésen hét napirendi pontot vitattak meg. Énekes Zoltán, az EMFESZ Kft. vezető képviselője az önkormányzatok részére kínált szabadpiaci gázszolgáltatás előnyeiről tájékoztatott.

Mint jelezte, az egyetemleges gázszolgáltató árainál hat százalékkal olcsóbban adják a gázt az önkormányzati partnereiknek is. A kistérségből Rezi és Sármellék már szerződött, a lehetőség a többi település előtt is nyitva áll.
A december 12-ével életbe lépő 2010-2011-es hivatalos vasúti és autóbusz menetrend egyeztetéssel kapcsolatos napirend tárgyalásakor Tóthné Temesi Kinga, a Regionális Közlekedésszervezési Iroda vezetője ismertette a bekövetkezett jogszabályváltozások hátterét. Rózsa Tamás, a Zala Volán forgalomfejlesztési osztályvezetője elmondta: tavaly a gazdasági válság hatására jelentős utasszám csökkenést prognosztizáltak. A megyében negyedével nőtt a regisztrált álláskeresők száma. A helyközi buszközlekedésben közel hat százalékkal apadt az utasok száma. A 2000-es esztendőhöz képest utasszámuk negyedével csökkent, az utasok számára rendelkezésre bocsátott férőhely kibocsátás kapacitás száma hét százalékkal növekedett, és a hasznos kilométer csak kettő százalékkal csökkent. A szolgáltatások szinten tartását az utasszám csökkenés ellenére is végrehajtották a zrt-nél. Tavaly a kistérség vonalain 156 milliós bevétel kiesés, veszteség mutatkozott. A kistérségben a munkanapi járatok menetrendje nem módosul, kivétel a tanszünet. A dobogómajori munkavállalókat segítik azzal, hogy ott is megáll majd egy járat. Apróbb korrekciók lesznek Zalavár és Balatongyörök irányában is.
EU-s támogatással kiírásra került egy gyermek és fiatalok társadalmi integrációját segítő program pályázati felhívása, hogy fejlesszék a 12-29 éves fiatalok társadalmi-gazdasági aktivitását. A projekten belül kialakítanak egy ifjúsági információs és tanácsadó irodát, amelyik jogi, továbbtanulási, pályaorientációs, munkaerő-piaci, értékőrző, értékteremtő segítséget ad, és komplex szabadidős programokat is mûködtet. A kistérségi irodát felhatalmazták, hogy szakértő bevonásával készítse el, és nyújtsa be a pályázatot.
Nem született döntés a kistérség turisztikai térképének elkészítésére beérkezett ajánlatokról. Pályázati forrásokat keresnek, hogy költséghatékonyabban adhassák ki a térképet.
A Csurgó-Óvárosi Mûvészeti Egyesülettől érkezett egy megkeresés egy üvegfestéssel készülő címergyûjtemény létrehozására vonatkozóan. Magát az ötletet nem tartották elvetendőnek, de úgy határoztak, hogy további tárgyalásokon alakítják ki végleges álláspontjukat.
Egy esetleges kistérségi testvérkapcsolat kiépítését előkészítendő Czigány Sándor és dr. Simotics Barnabás vezetésével kilencfős delegáció utazik június közepén a franciaországi Portes de Maine francia kistérségbe. A 4-5 napos szakmai tapasztalat –és információszerző körút alkalmával mód nyílik az oktatás, kultúra, szociális, sport, ifjúság témáját érintő feladatellátás megszervezésének kinti tanulmányozására, de az iroda a társulás valamennyi feladatára, pályázatára és településére kiterjedő látványos prezentációs anyagot is készít majd.

(Forrás: Városháza sajtóreferens)