MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Ülésezett a Magyar Fürdővárosok Szövetsége
-A Magyar Fürdővárosok Szövetsége azért is dolgozik, hogy európai színvonalú gyógycentrumok jöjjenek létre az országban, hirdetve hogy hazánk a világ egyik legremekebb gyógyvíz nagyhatalma – mondta Vértes Árpád, a szövetség elnöke február végén, a gyulai vármúzeum lovagtermében tartott közgyûlés alkalmával.

Mint az évértékelő elnöki beszámolóból kiderült: a közel félszáz tagot számláló szövetség - melynek már saját honlapja is van: www.magyarfurdovarosok.hu - tavaly részt vett müncheni, budapesti, kecskeméti és zalaegerszegi turisztikai szakkiállításokon és vásárokon. Igényes kivitelben elkészítették a közös, 53 lapos falinaptárukat is. Ősszel közös állásfoglalásban tiltakoztak a miniszterelnöknél és több miniszternél a javarészt turizmusból élő önkormányzatok idegenforgalmi adó kiegészítésének felére csökkentése miatt. A tárgyalásoknak eredményeképpen a helyi adókról szóló törvény mentességi köréből kikerült a 70 éven felüliek által eltöltött vendégéjszakák száma, tehát az IFA már beszedhető a hetven év felettiektől is. Az utólagos pályázatfinanszírozás miatt tavaly év végén a szövetségnek nemet kellett mondania az EU Dél-Kelet-Európai Transznacionális pályázati együttmûködési programjára is, amelyhez fix, 95 százalékos támogatási forrás lett volna nyerhető.
Az ülésen Gyula városát házigazdai minőségben Perjés Klára polgármester mutatta be a mintegy harminc jelenlévőnek.
A tavaly évben mintegy 1,7 millió forint felhasználásával mûködő szövetség stabil gazdálkodásáról Szabó Zoltán, a szövetség titkára beszélt, jelezve, hogy idénre is megalapozott költségvetést sikerült elfogadtatni.
A közgyûlésen döntöttek Dávod, Kisbér és Vásárosnamény tagfelvételi kérelméről. Márciustól a három település is belekapcsolódhat az önkormányzati, közigazgatási szerepkörből fakadó feladatok és érdekvédelmi tevékenység hatékony ellátásába. Közös cél: a fenntartható, versenyképes egészségturizmus mûködési feltételeinek folyamatos javítása. A következő közgyûlés helyszíne a kisbéri Kincsem Wellness Hotel lesz.

(Forrás: Városháza sajtóreferens)