MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Ülésezett a testület - összefoglaló a novemberi döntésekről
A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások térítési díjáról szóló rendeletét alkotta meg többek között a képviselő-testület november 25-i soros ülésén.

A rendelet szerint a jövő év január elsejétől házi segítségnyújtásban személyi térítési díj állapítható meg; amennyiben azonban az ellátott jövedelme nem teszi lehetővé a térítési díj megfizetését, szociálisan rászorult esetében személyi térítési díj nem állapítható meg.

Fontos azonban, hogy a Hévíz közigazgatási területén élők mentesülnek a házi segítségnyújtás és jelzőrendszeres szociális alapszolgáltatás igénybevételéért fizetendő térítési díj alól.

 

December 20-ig várja az Aquamarinnal kapcsolatos ajánlatokat a testület, miután egy korábbi ülésen döntöttek a szállodaipari cégben lévő önkormányzati üzletrész értékesítéséről. Az ajánlattételi felhívást a legutóbbi ülésen hagyták jóvá, a felhívás a városi honlapon is elérhető (www.onkormanyzat.heviz.hu).

 

Elfogadták a Hévíz-Balaton Airport gazdálkodásáról szóló felügyelő bizottsági beszámolót. 

Mindezeket is figyelembe véve a testület engedélyezte a Hévíz-Balaton Airport Kft.-nek a  Sberbanktól 100.000.000 forint folyószámlahitel szerződéskötését, ennek fedezeteként összesen 110.000.000 forint  szabad pénzeszközt köt le az önkormányzat  a banknál a  hitelszerződés futamidejére, maximum 2014. december 31-ig. A testület kötelezte a Hévíz-Balaton Airport Kft ügyvezetőjét, hogy a realizált bevételeiből folyamatosan törlesszen vissza a folyószámlahitelből az alacsonyabb költségviselések érdekében.

 

Meghosszabbította a Festetics Mûvelődési Központ jelenlegi megbízott vezetőjének megbízatását a testület, hozzájárultak az intézmény számára gépkocsi beszerzéséhez, emellett elfogadták a mûvelődési központ jövő évi rendezvénytervét is. Az idei évvel kapcsolatban elhangzott: az intézmény bevételei a várakozáson felül alakultak, a tervezetthez képest négyszeres bevétellel számolhat év végéi az intézmény.

Megállapították a képviselő-testület jövő évi munkatervét is az ülésen, azzal, hogy 2014-ben két alkalommal városszemlét is tart az önkormányzat.

 

A Deák téri üzletház jogi rendezése ügyének végére kerülhet pont a közeljövőben. Az üzletházzal kapcsolatban még májusban határozott arról a testület, hogy a társasház alapítás ügyvédi díjának tulajdoni hányad arányában történő megfizetésére kötelezettséget vállal, valamint a társasház alapítás mûszaki dokumentációjának elkészítését teljes mértékben felvállalja a költségvetése terhére.

A József Attila utcai orvosi rendelőt jelölték ki a képviselők a központi ügyelet helyszínének, a remények szerint jövő év tavaszára az épületet alkalmassá is tehetik a feladatok ellátására. Az ehhez szükséges összeget a jövő évi költségvetés terhére biztosítják.

Elfogadták a város átfogó zöldfelület fejlesztési koncepciójának intézkedési tervét,mely többek között  segít abban, hogy a zöldfelületi szempontokat már a döntési folyamatokban érvényesítsék, s így hatékonyabban szabják meg a város zöldfelületeinek fejlődési irányát. A beruházásokhoz kötődő tervezések kapcsán például a zöldfelületi szempontok elsőbbséget élveznek az utólagos rehabilitációval szemben, így biztosított a költséghatékonyabb beruházás.

Több napirend keretében is foglalkoztak a Teréz Anya Szociális Integrált Intézménnyel; az intézményi társulás év végi megszûnése miatt módosították az intézmény alapító okiratát, a szociális feladatok ellátását jövő évtől feladat ellátási szerződés keretében végzi el Hévíz, a feladatok finanszírozásához a környező települések hozzájárulnak. Elfogadták a TASZII szakmai munkájáról szóló beszámolót is. A polgármesteri hivatal ez évi adóigazgatási tevékenységéről szóló beszámolót ugyancsak jóváhagyta a testület, ahogyan a pályázatokról szóló beszámolót is.

Módosították az egregyi projekt kivitelezési szerződésének határidejét a nem szabályszerû csapadékvíz bekötések által okozott plusz munkák miatt. A projekt végleges befejezésének határideje így jövő év május végére módosult.

 

Csatlakozik a város az Arany János Tehetséggondozó Programhoz. A programba olyan tanulók jelentkezhetnek, akik valamilyen ok miatt hátrányos helyzetûek, tehetségesek, de a hátrányos helyzetük miatt nincs lehetőségük a bennük rejlő képességeik kibontakoztatására, illetve, akikről tanáraik úgy gondolják, hogy megfelelő körülmények biztosításával, gondoskodó segítséggel, kiemelt törődéssel a jelenleginél jobb, kiemelkedő teljesítményre, neves gimnázium és felsőoktatási intézmény elvégzésére képesek.

A kapcsolódó pályázat a www.onkormanyzat.heviz.hu oldalon olvasható.