MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Ülőmedencék is lesznek a tófürdőben
A kivitelezői szerződés aláírását jóváhagyta a Hévízgyógyfürdő Kht. taggyûlése, így indulhat a tófürdő létesítményeinek befejező rekonstrukciója. A funkcióbővítés eredményeként megszûnik az öltözők zsúfoltsága, új szolgáltatásokkal bővül a kínálat, s a teljes épületegyüttes harmóniába kerül a korábban felújított egységekkel.

A tervezés kiindulópontját az adta, hogy a tavon lévő - cölöpökön álló - épületeket minimálisan terheljék, s inkább a partra kerüljenek a kiszolgáló funkciók. Ennek szellemében készültek el a megvalósítás előtt álló tervek.
A rekonstrukció II/B jelû, második ütemében a külső vendégek számára egy új fogadóépület készül a déli parton, ahonnan híd vezeti át a fürdőzőket a tóra. A háromszintes új fogadóépület a jelenlegi belső parkoló helyén épül fel. Itt kap helyet az előcsarnok, a hozzávetőlegesen ezer férőhelyet biztosító öltözőrészleg, a vendéglátó terek, a gőzfürdő, és a szaunablokk valamint a kapcsolódó szolgáltatások, élményelemek, wellness-és gyógyászati részlegek. A fogadóépület önállóan is üzemeltethető lesz, így a külső vendégek a tó nyitva tartásától függetlenül is igénybe vehetik majd a szolgáltatásokat. Ami a látványt illeti: a faszerkezetû létesítmény a körbefutó erkélyekkel, oszlopokkal, korlátokkal, az impozáns hévízi hangulatot követi. A tavon lévő C és D épületben pihenőteret létesítenek, melyet olyan kiszolgáló funkciókkal bővítenek mint a bár, a szauna, a jégbarlang vagy a kártyaszoba. A C épületben szabadon maradnak belső vízfelületek, amelyekben nyitott ülőmedencéket alakítanak ki. Így az idősebb vendégeknek is biztonságos és kényelmes fürdési lehetőséget nyújt a hévízi tó.
Az új fogadóépület és a tervezett tavi épületek a mai építészeti és mûszaki megoldások alkalmazása mellett, hangulatukban illeszkednek a korabeli hévízi tóépületekhez.

(Forrás: Hévízi TV)