MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Ünnepelt Hévíz
A település várossá avatásának évfordulóját ünnepelte Hévíz május 1-jén a Boldog békeidők Hévize zárónapjával egybekötve. A Deák téren egybegyûltek egyházi áldása, majd Szirtes Edina Mókus Fonogram-díjas énekesnő produkciója után Manninger Jenő országgyûlési képviselő, a Zala Megyei Közgyûlés és a Regionális Fejlesztési Tanács elnöke üdvözölte az ünneplőket. Beszédében Hévíz „aranykorának” legfontosabb eseményeit emelte ki, korabeli idézetekkel fûszerezve előadását.

Ünnepi beszédet Papp Gábor polgármester mondott.
– Fontos időszak ez városunk életében, s még fontosabb időszak az ország életében – hangsúlyozta, utalva arra: a köztársasági elnök aláírta Magyarország új alaptörvényét, aminek köszönhetően Krisztus feltámadásának ünnepén a nemzetünk is feltámadhat, újjászülethet.
– „Büszkék vagyunk a magyar emberek nagyszerû szellemi alkotásaira. Valljuk, hogy a közösség erejének és minden ember becsületének alapja a munka, az emberi szellem teljesítménye” – idézte az alaptörvény preambulumának szavait Papp Gábor, majd hangsúlyozta: Hévíz is büszke a város azon polgáraira, akik hivatásukkal, szellemi alkotásaikkal az eltelt csaknem két évtizedben várossá tették Hévízt, s akiknek munkáját kitüntetéssel ismerte el a város.

Hévíz Város Közszolgálatáért kitüntető díjat vehetett át dr. Farkasné Hrenkó Katalin, az Illyés Gyula Általános Iskola pedagógusa; Csillag Istvánné, a Brunszvik Teréz Óvoda óvodapedagógusa; Király Lászlóné, a Bibó István AGSZ dolgozója; Fábiánné Hoffman Márta, a polgármesteri hivatal köztisztviselője. Pro Cultura Hévíz kitüntető díjat kapott dr. Tóth András, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Nonprofit Kft. dolgozója; dr. Horváth Jánosné, a Vám- és Pénzügyőr Gyógyház volt vezetője, valamint a Széchenyi István Polgári Kör Egyesület. Hévíz Város Díszpolgára kitüntető címet vehetett át Sebők András, a Széchenyi István Polgári Kör Egyesület elnöke, aki tősgyökeres hévíziként a település értékeinek megőrzésében, továbbadásában, a nemzeti kultúra ápolásában, a keresztény nemzeti-polgári értékek védelmében vállalt szerepet.

Werner Bochdach elismerő oklevelet vehetett át a polgármestertől; az osztrák állampolgár 33 éve Hévíz kitartó turistája.

A kitüntetések átadása után az Illyés-iskola kórusának mûsorát láthatta a közönség, s lévén, hogy az idei városnapon az édesanyákat is ünnepli az ország, Papp Gábor polgármester felköszöntötte az édesanyákat is.

A város napi ünnepség a Rózsakertben fogadással zárult, Hévíz város napja programjai pedig folytatódtak a Deák téren, ahol az est csúcspontjaként a Budapest Bár lépett fel.

Nézze meg galériánkat!