MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Ünnepélyes reptér szezonnyitó - bemutatkozott a Hévíz-Balaton Airport
Április 14-én érkezett meg az első Lufthansa charterjárat a Hévíz-Balaton Airport reptérre, Sármellékre. A repülőgép utasait, a sajtó képviselőit, valamint a meghívott vendégeket a repülőgép érkezésével ünnepélyesen is megnyitott repülőtéren Papp Gábor, Hévíz polgármestere, majd Joseph Mutsch, a Mutsch Ungarn Reisen Kft. ügyvezetője köszöntötte.
  • Március 21-én jegyezték be a száz százalékban önkormányzati tulajdonú Hévíz-Balaton Airport Kft.-t, melynek célja és feladata a repülőtér zökkenőmentes mûködtetése. A repülőtér nemzeti vagyon, a sármelléki és zalavári önkormányzat tulajdona, mûködtetését azonban a turisztikai érdekeket szem előtt tartva a hévízi önkormányzat felvállalta. A komoly döntést számos szakmai egyeztetés, szakemberek véleményének kikérése, illetve a döntéshozókkal történt egyeztetések sora előzte meg – mondta Papp Gábor.

A jelentőségteljes lépésnek köszönhetően Magyarország jelenleg három reptérrel rendelkezik, Kelet-Magyarországon a debreceni, hazánk szívében a budapesti mellett immár a nyugat-magyarországi régió is tud járatokat fogadni. A reptér mûködtetésében az állam, az érintett önkormányzatok és egyéb vállalkozások eddig példa nélküli összefogására is számít az üzemeltető cég. 

  • A jelenlegi gazdasági helyzetben a turizmus képes komoly és gyors eredményeket produkálni. E húzóágazat megfelelő mûködtetésének alapvető feltétele új piacok nyitása, illetve a megváltozott közlekedési szokásokhoz – autóutak helyett légi út – való rugalmas alkalmazkodás. Ehhez elengedhetetlen a reptér további mûködtetése – mutatott rá a polgármester, hozzátéve: a turizmus kiszolgálása mellett cargo járatok indítását is fontosnak tartják.

A járatok idén november 10-ig hetente közlekednek Frankfurtból, Düsseldorfból, Hamburgból és Berlinből.  Ebben a repülési szezonban a Mutsch Ungarn Reisen Kft. szervezésében összesen 120 Lufthansa chartergép érkezik Sármellékre a négy német nagyvárosból.  A 86 személyes chartergépekkel érkező vendégek száma akár a 10.000 főt is elérheti.