MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Utazás 2010 kiállítás
Mint a KSH gyorsjelentéséből kiderül, Budapest után Hévíz volt a legnépszerûbb úti cél tavaly a vendégek körében. A város ennek a vezető piaci pozíciónak megfelelően jelent meg az idegenforgalom legnagyobb seregszemléjén, a Budapesti Utazás kiállításon. A Hévíz Turizmus Marketing Egyesület és kilenc szolgáltató cég a Hungexpo „A” pavilonjában, a Balatoni Marketing Igazgatóság négyszáztíz négyzetméteres standján foglal el tekintélyes területet, hogy ráirányítsa a figyelmet a szolgáltatások széles skálájára.

A tavalyi kezdeményezést folytatva döntött úgy a Hévíz Turizmus Marketing Egyesület, hogy a Balatoni Marketing Igazgatóság standján bérel nyolcvan négyzetméteres bemutatkozó területet. - Ez a megjelenés is illusztrálja, hogy a balatoni turizmus és a közeli gyógyvizekre épülő idegenforgalom egymás kiegészítője a piacon – mondta Dr. Hegedûs Lajos a Hévíz Turizmus Marketing Egyesület elnöke azon a közös sajtótájékoztatón, melyen a kiemelkedő vonzerőt képviselő települések terveiről esett szó. Hévíz piaci szerepéről szólva Dr. Hegedûs Lajos a friss adatokról is beszámolt. – A második legkedveltebb hazai idegenforgalmi desztinációként tavaly több mint kilencszázezer vendégéjszakát töltöttek el a turisták Hévízen. Az átlagos tartózkodási idő 5,3 vendégéjszaka volt, ami a 2,5 éjszakás országos átlag dupláját is meghaladja. Az idei első hosszú hétvégre már most nyolcvan százalék körül alakul a város szállodáinak foglaltsága, pedig egyre jellemzőbb, hogy a vendégek az utolsó pillanatra hagyják bejelentkezés – vetítette előre a HTME elnöke. A Magyar Turizmus Zrt. 2010-re meghirdette a fesztiválok évét, melynek programjaiba Hévíz is bekapcsolódik. Májusban a Balaton7 –hez csatlakozva számos akció vár a vendégekre, majd a nyári programokkal folytatódik a sor. Ezek közt szerepel az utcazenész fesztivál, a borfesztivál vagy a tófürdő nyári zenei programjai, melyek közül kiemelkedik a Száztagú Cigányzenekar augusztusi koncertje.
Dr. Róna Iván a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy a gazdasági válság miatt a belföldi idegenforgalom fellendülésére csak 2011-től lehet számítani. Ma a családok többsége a pénz függvényében választ úti célt, s a hosszabb utazások költségének megspórolásával a Balaton térsége akár első számú utazási célponttá is válhat. Itt mindenki talál megfelelő kínálatot, az olcsóbb szolgáltatásoktól az ötcsillagos szállodáig. A tavalyi évben a spa, a wellness valamint gyógy-idegenforgalom területét alig érintette a válság, s ha nem fejlődni nem is tudtak a szolgáltatók a visszaesés szinte nulla. A hazai vendégéjszakák ötven százaléka a Balatonhoz és térségéhez kapcsolódik, ami jól jel, hiszen még a válság közepén vagyunk – fejtette ki Dr. Róna Iván.
A Balatonnal közös standon Hévíz olyan megjelenési formát választott, mely méltó a városhoz – vélekedett Vértes Árpád polgármester, aki az szerint ma már az összefogás hatékonyabb, mint az egyéni megjelenés. A hévízi szolgáltatók képviseletében a Daniubius és a Hunguest két-két hévízi szállodája, a Hotel Palace, a Majerik Szálloda, a NaturMedHotel Carnoba, a Hévízgyógyfürdő, az Európa Fit, a Rogner Hotel és a HM ÁEK Rehabilitációs Intézetének kínálatával ismerkedhetnek a látogatók. Idén hiányzik a kiállítótérből a Hévízi Szobakiadók Szövetsége. A civil szervezet ezúttal a Leader csoportokat bemutató C pavilonban a Zala Termálvölgye Egyesület standjára társult be, ahol ingyenes megjelenési lehetőséget kapott.

(Forrás: HÉVÍZI TV)